Consiliul Guvernatorilor Băncii Centrale Europene

Decizia nr. 298/2015 privind distribuirea provizorie a venitului Băncii Centrale Europene (BCE/2014/57) (reformare)
Număr celex: 32014D0057

Modificări (...)

În vigoare de la 01 decembrie 2014

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  
CONSILIUL GUVERNATORILOR BĂNCII CENTRALE EUROPENE,

având în vedere Statutul Sistemului European al Băncilor Centrale și al Băncii Centrale Europene, în special articolul 33,

întrucât:

(1) Decizia BCE/2010/24 prevede modul în care Banca Centrală Europeană (BCE) distribuie către BCN: (a) venitul rezultat din bancnotele euro în circulație realizat în fiecare exercițiu financiar; și (b) venitul provenit din titlurile de valoare achiziționate în cadrul programului privind piețele titlurilor de valoare (SMP) realizat în fiecare exercițiu financiar.

(2) Decizia BCE/2010/24 trebuie să fie modificată pentru a lua în calcul distribuirea provizorie a venitului BCE rezultat din achiziționarea de obligațiuni garantate și de titluri garantate cu active în conformitate cu Decizia BCE/2014/40 și cu Decizia BCE/2014/45. În consecință, ar trebui să se procedeze la o reformare în scopul clarității.

(3) Decizia BCE/2010/29 stabilește repartizarea între BCN a bancnotelor euro aflate în circulație proporțional cu cotele vărsate de acestea la capitalul BCE. Articolul 4 din Decizia BCE/2010/29 și anexa la acea decizie alocă BCE 8% din valoarea totală a bancnotelor euro aflate în circulație. BCE deține creanțe intra-Eurosistem asupra BCN proporțional cu cotele lor din grila de repartiție pentru capitalul subscris, pentru o valoare echivalentă cu valoarea bancnotelor euro pe care le emite.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...