Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite - CEE-ONU

Regulamentul nr. 19/2014 - Dispoziții uniforme privind omologarea lămpilor de ceață față ale vehiculelor motorizate
Număr celex: 42014X0822(01)@*

Modificări (...)

În vigoare de la 22 august 2014

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

Numai textele originale CEE-ONU au efect juridic în temeiul dreptului public internațional. Situația și data intrării în vigoare ale prezentului regulament trebuie verificate în cea mai recentă versiune a documentului de situație CEE-ONU TRANS/WP.29/343, disponibil la adresa: http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29wgs/wp29gen/wp29fdocstts.html

Include întregul text valabil până la:

Suplimentul 6 la seria 04 de amendamente - Data intrării în vigoare: 9 octombrie 2014

INTRODUCERE

Prezentul regulament (1) se aplică lămpilor de ceață față, care pot să încorporeze dispersoare din sticlă sau din material plastic. Regulamentul cuprinde două clase distincte.

(1) Nimic din conținutul prezentului regulament nu împiedică o parte la acord care aplică prezentul regulament să interzică combinarea unei lămpi de ceață față care încorporează un dispersor din material plastic omologat în temeiul prezentului regulament cu un echipament de curățire mecanică a farurilor (cu ștergătoare).

Lampa de ceață față inițială, aparținând clasei "B" de la început, a fost actualizată pentru a include sistemul de coordonate unghiular cu modificarea valorilor pertinente în tabelul fotometric corespunzător. În această clasă pot fi incluse numai sursele de lumină specificate în Regulamentul nr. 37.

Clasa "F3" este destinată ameliorării performanțelor fotometrice. În special, au fost mărite lățimea fasciculului luminos și intensitatea luminoasă minimă sub linia H-H (punctul 6.4.3) și a fost introdus controlul intensității luminoase maxime în prim-plan. Deasupra liniei H-H, intensitatea luminii difuze este redusă pentru a îmbunătăți vizibilitatea. Suplimentar, această clasă poate să includă tipuri de fascicule adaptive ale căror performanțe variază în funcție de condițiile de vizibilitate.

Ca urmare a introducerii clasei "F3", au fost aduse cerințelor următoarele modificări pentru a le face similare celor ale farurilor:

(a) valorile fotometrice sunt specificate ca intensități luminoase în sistem de coordonate unghiular;

(b) sursele de lumină pot fi selectate în conformitate cu dispozițiile din Regulamentul nr. 37 (surse de lumină cu filament incandescent) și cu cele din Regulamentul nr. 99 (surse de lumină cu descărcare în gaz). De asemenea, pot fi utilizate module cu diode emițătoare de lumină (LED) și sisteme de iluminat cu distribuția luminii.

Definițiile marginii de separație și a gradientului.

Cerințele fotometrice permit utilizarea de fascicule cu distribuție asimetrică.

DOMENIUL DE APLICARE

Prezentul regulament se aplică lămpilor de ceață față pentru vehicule din categoriile L3, L4, L5, L7, M, N și T (2).

(2) Astfel cum este definit în Rezoluția consolidată privind construcția vehiculelor (R.E.3), documentul ECE/TRANS/WP.29/78/Rev.2, punctul 2.

1. DEFINIȚII

În sensul prezentului regulament,

1.1. Definițiile din Regulamentul nr. 48 și din seriile lui de amendamente intrate în vigoare la data formulării cererii pentru omologarea de tip se aplică și prezentului regulament.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...