Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite - CEE-ONU

Regulamentul nr. 98 al Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (CEE-ONU) privind dispozițiile uniforme referitoare la omologarea farurilor pentru autovehicule, prevăzute cu surse luminoase cu descărcare
Număr celex: 42014X0614(01)_

Modificări (...)

În vigoare de la 14 iunie 2014

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

Numai textele originale CEE-ONU au efect juridic în temeiul dreptului public internațional. Situația și data intrării în vigoare ale prezentului regulament trebuie verificate în ultima versiune a documentului de situație al CEE-ONU TRANS/WP.29/343, disponibil la următoarea adresă: http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29wgs/wp29gen/wp29fdocstts.html.

Include întreg textul valabil până la:

Suplimentul 4 la seria 01 de modificări - Data intrării în vigoare: 15 iulie 2013

A. DISPOZIȚII ADMINISTRATIVE

Domeniul de aplicare (1)

(1) Nicio prevedere din prezentul regulament nu împiedică o parte contractantă la acord, care aplică prezentul regulament, să interzică combinarea unui far "PL" (dispersor de plastic), omologat prin aplicarea prezentului regulament, cu un dispozitiv mecanic (cu lamelă) de curățare a farurilor, pe vehiculele pe care aceasta le înmatriculează.

Prezentul regulament se aplică:

(a) farurilor; și

(b) sistemelor de iluminat distribuit,

care utilizează surse luminoase cu descărcare, pentru vehicule din categoriile M, N și L3

1. DEFINIȚII

În sensul prezentului regulament:

1.1. Definițiile prevăzute în Regulamentul nr. 48 și seria de amendamente ale acestuia în vigoare la data depunerii cererii de omologare de tip se aplică prezentului regulament.

1.2. "dispersor", elementul cel mai exterior al farului (al unității) care transmite lumina prin suprafața iluminantă;

1.3. "acoperire", orice produs sau produse aplicate într-unul sau mai multe straturi pe suprafața exterioară a unui dispersor;

1.4. "cuplare" înseamnă asocierea farurilor care au aceeași funcție pe partea stângă și pe partea dreaptă a vehiculului;

1.5. "faruri de tipuri diferite" înseamnă farurile care sunt diferite în următoarele aspecte esențiale:

1.5.1. marca sau denumirea comercială;

1.5.2. caracteristicile sistemului optic;

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...