Comisia Comunităților Europene

Recomandarea nr. 848/2009 privind facilitarea eliberării dividendului digital în Uniunea Europeană (Text cu relevanță pentru SEE)
Număr celex: 32009H0848

Modificări (...)

În vigoare de la 24 noiembrie 2009

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

RECOMANDAREA COMISIEI
din 28 octombrie 2009
privind facilitarea eliberării dividendului digital în
Uniunea Europeană (Text cu relevanță pentru SEE)
(2009/848/CE)

COMISIA COMUNITĂȚILOR EUROPENE,

având în vedere Tratatul de instituire a Comunității Europene, în special articolul 211,

întrucât:

(1) Consiliul, în concluziile sale din 12 iunie 2008, a invitat Comisia să pregătească o bază coerentă pentru utilizarea coordonată a spectrului de frecvențe eliberat ca urmare a trecerii de la televiziunea analogică la televiziunea digitală (dividendul digital) într-un mod care să nu fie exclusiv sau obligatoriu. Aceasta trebuie să includă în mod special aspectele tehnice, analiza costurilor și impactul socioeconomic al diferitelor opțiuni, precum și condițiile de reglementare pentru a avea acces la spectrul de frecvențe.

(2) Rezoluția Parlamentului European din 24 septembrie 2008, referitoare la beneficierea pe deplin de dividendul digital în Europa: o abordare comună a utilizării spectrului de frecvențe eliberat de trecerea la tehnologia digitală(1), a subliniat de asemenea beneficiile potențiale ale unei abordări coordonate a utilizării spectrului de frecvențe în Uniunea Europeană, în ceea ce privește economiile de scară, dezvoltarea de servicii interoperabile pe suport radio și evitarea fragmentării, care duce la utilizarea sub parametri optimi a acestei resurse limitate. În consecință, Parlamentul a solicitat cooperarea activă între statele membre, în vederea depășirii obstacolelor naționale aflate în calea (re)atribuirii eficiente a dividendului digital.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...