Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite - CEE-ONU

Regulamentul nr. 16/2007 - Dispozițiile uniforme cu privire la omologarea: I. centurilor de siguranță, a sistemelor de fixare, a sistemelor de fixare a scaunelor pentru copii și a sistemelor ISOFIX de fixare a scaunelor pentru copii pentru ocupanții autovehiculelor II. vehiculelor echipate cu centuri de siguranță, sisteme de fixare, sisteme de fixare a scaunelor pentru copii și sisteme ISOFIX de fixare a scaunelor pentru copii
Număr celex: 42007X1130(02)n7

Modificări (...)

În vigoare de la 30 noiembrie 2007

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

Addendum 15: Regulamentul nr. 16
A 5-a revizuire

Doar textele originale ale CEE-ONU au efect juridic în temeiul dreptului public internațional. Situația și data intrării în vigoare a prezentului regulament trebuie verificate în ultima versiune a documentului de situație CEE-ONU TRANS/WP.29/343, disponibil la: http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29wgs/wp29gen/ wp29fdocstts.html.

Cuprinde întregul text valabil până la:

Suplimentul 17 la seria 04 de modificări - Data intrării în vigoare: 18 ianuarie 2006

1. DOMENIU DE APLICARE

Prezentul regulament se aplică centurilor și sistemelor de siguranță proiectate pentru instalare în vehicule și destinate să fie utilizate separat, ca echipamente individuale, de către persoane adulte care ocupă scaune orientate cu fața sau cu spatele la direcția de mers. Acesta se aplică de asemenea sistemelor de siguranță pentru copii și sistemelor de siguranță ISOFIX proiectate pentru instalare în vehicule de categoria M1 și N1(*).

(*) Așa cum este definit în Rezoluția consolidată privind construcția vehiculelor (R.E.3), anexa 7 (documentul TRANS/ WP.29/78/Rev.1/Modif.2).

2. DEFINIȚII

2.1. Centură de siguranță (centură de siguranță, centură)

Un ansamblu format din chingi cu o cataramă de siguranță, dispozitive de reglare și piese de fixare, care poate fi ancorat în interiorul unui autovehicul și care este proiectat să diminueze riscul de vătămare a pasagerului în caz de coliziune sau frânare bruscă a vehiculului, limitând mobilitatea corpului pasagerului. Un astfel de ansamblu este în general denumit "centură", termen care cuprinde de asemenea orice dispozitiv de absorbție a energiei sau de retractare a centurii.

Acest ansamblu poate fi testat și aprobat ca centură de siguranță sau sistem de fixare.

2.1.1. Centură transversală

O centură cu prindere în două puncte care trece peste partea din față a regiunii pelviene a pasagerului.

2.1.2. Centură diagonală

O centură care trece în diagonală peste partea din față a pieptului, de la șold către umărul opus.

2.1.3. Centură cu prindere în trei puncte

O centură care în esență reprezintă o combinație între centura transversală și centura diagonală.

2.1.4. Centură de tip S

O altă centură decât centura cu prindere în trei puncte sau centura transversală.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...