Comisia Comunității Economice Europene

Regulamentul nr. 44/2007 cuprinzând Dispozițiile uniforme privind omologarea sistemelor de siguranță pentru copiii pasageri în autovehicule ("sisteme de siguranță pentru copii")
Număr celex: 32007R0044

Modificări (...)

În vigoare de la 23 noiembrie 2007

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

Revizia 1

Doar textele originale CEE-ONU au efect juridic în temeiul dreptului internațional public. Situația și data intrării în vigoare ale prezentului regulament ar trebui verificate în ultima versiune a documentului de situație CEE-ONU TRANS/WP.29/343, disponibilă pe site-ul internet: http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29wgs/wp29gen/wp29fdocstts.html.

Include întreg textul valabil până la:

Seria 04 de modificări - Data intrării în vigoare: 23 iunie 2005

1. DOMENIUL DE APLICARE

1.1. Prezentul regulament se aplică sistemelor de siguranță pentru copii adecvate pentru montarea în autovehicule cu trei sau mai multe roți și care nu sunt destinate utilizării pentru scaunele rabatabile (pliante) sau pentru scaunele orientate lateral.

2. DEFINIȚII

În cadrul prezentului regulament:

2.1. Sistem de siguranță pentru copii ("sistem de siguranță") reprezintă un ansamblu de componente care poate conține o combinație de curele sau componente flexibile, cu cataramă de siguranță, dispozitive de reglare, dispozitive de prindere și, în anumite cazuri, un dispozitiv suplimentar, de exemplu, un portbebe, un scaun pentru sugari, un scaun suplimentar și/sau un scut de protecție în caz de coliziune care poate fi montat în autovehicul. Acest dispozitiv este conceput astfel încât să diminueze riscul de rănire a utilizatorului în caz de coliziune sau de decelerație bruscă a vehiculului, prin limitarea mobilității corpului pasagerului.

"ISOFIX" este un dispozitiv de prindere a sistemelor de siguranță pentru copii la vehicule, prevăzut cu două ancore rigide la vehicul, două dispozitive auxiliare rigide aferente pe sistemul de siguranță pentru copii și un mijloc de limitare a rotației sistemului de siguranță pentru copii în jurul axei transversale.

2.1.1. Sistemele de siguranță pentru copii se clasifică în cinci "grupe de greutate":

2.1.1.1. grupa 0 pentru copii cu greutatea mai mică de 10 kg;

2.1.1.2. grupa 0+ pentru copii cu greutatea mai mică de 13 kg;

2.1.1.3. grupa I pentru copii cu greutatea între 9 și 18 kg;

2.1.1.4. grupa II pentru copii cu greutatea între 15 kg și 25 kg;

2.1.1.5. grupa III pentru copii cu greutatea între 22 kg și 36 kg.

2.1.1.6. Sistemele ISOFIX de siguranță pentru copii se împart în 7 clase de mărime, astfel cum sunt descrise în Regulamentul nr. 16 anexa 17 apendicele 2:

A - ISO/F3: SSC pentru nou-născuți de dimensiune standard, orientați cu fața spre direcția de mers

B - ISO/F2: SSC pentru nou-născuți de dimensiune redusă, orientați cu fața spre direcția de mers

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...