Consiliul Uniunii Europene

Decizia nr. 754/2007 de înființare a subcomitetului "Drepturile omului și democrație"
Număr celex: 32007D0754

Modificări (...)

În vigoare de la 23 noiembrie 2007

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  
CONSILIUL DE ASOCIERE UE-TUNISIA,

având în vedere Acordul euro-mediteraneean de instituire a unei asocieri între Comunitatea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de o parte, și Republica Tunisiană, pe de altă parte (denumit în continuare "acordul de asociere"),

întrucât:

(1) Respectarea principiilor democratice, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale face parte integrantă și reprezintă o componentă esențială a cadrului care reglementează relațiile dintre Uniunea Europeană și partenerii săi mediteraneeni.

(2) Aceste aspecte reprezintă un element esențial al acordului de asociere. Ele vor fi discutate în mod corespunzător în cadrul diferitelor organisme prevăzute de acord.

(3) Politica de vecinătate își stabilește obiective ambițioase, bazate pe recunoașterea angajamentului reciproc față de valori comune care includ, printre altele, democrația, statul de drept, respectarea și promovarea drepturilor omului în ansamblul lor, inclusiv dreptul la dezvoltare.

(4) Relațiile UE cu țările sud-mediteraneene se caracterizează printr-o vitalitate sporită, generată de punerea în aplicare a acordurilor euro-mediteraneene, a planurilor de acțiune de vecinătate, precum și de continuarea parteneriatului euro-mediteraneean. Punerea în aplicare a priorităților parteneriatului euro-mediteraneean cu fiecare țară în parte și apropierea legislațiilor acestor țări în ceea ce privește aceste priorități necesită o supraveghere pe bază regulată.

(5) Relațiile și cooperarea cu țările mediteraneene se pot dezvolta luând în considerare competențele UE, coerența și echilibrul de ansamblu al Procesului de la Barcelona, precum și caracteristicile și necesitățile fiecărei țări mediteraneene.

(6) Consiliul de asociere a hotărât deja înființarea unor subcomitete ale Comitetului de asociere UE-Tunisia în scopul de a asigura un cadru instituțional adecvat pentru punerea în aplicare și consolidarea cooperării.

(7) Articolul 84 din acordul de asociere prevede constituirea unor grupuri de lucru sau organisme necesare pentru punerea în aplicare a acordului,

DECIDE:

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...