Consiliul Uniunii Europene

Decizia nr. 80/2001 de instituire a Statului Major al Uniunii Europene
Număr celex: 32001D0080

Modificări (...)

În vigoare de la 30 ianuarie 2001

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

DECIZIA CONSILIULUI
din 22 ianuarie 2001
de instituire a Statului Major al Uniunii Europene
(2001/80/PESC)

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind Uniunea Europeană, în special articolul 28 alineatul (1),

având în vedere Tratatul de instituire a Comunității Europene, în special articolul 207 alineatul (2),

întrucât:

(1) În cadrul consolidării politicii externe și de securitate comună (PESC) și în special a politicii europene comune de securitate și apărare prevăzute la articolul 17 din Tratatul privind Uniunea Europeană, Consiliul European întrunit la Nisa între 7 și 11 decembrie 2000 a ajuns la un acord privind înființarea Statului Major al Uniunii Europene, stabilind misiunea și funcțiile acestuia.

(2) În conformitate cu directivele date de Consiliul European, ar trebui procedat în așa fel încât Statul Major să fie pregătit să își înceapă lucrările.

DECIDE:

Articolul 1

(1) Pe lângă Secretariatul General al Consiliului vor fi detașați militari din statele membre în vederea constituirii Statului Major al Uniunii Europene (EUMS).

(2) Statul Major va fi integrat în Secretariatul General al Consiliului.

Articolul 2

Misiunea și funcțiile Statului Major sunt stabilite în anexa V la raportul președinției aprobat de Consiliul European de la Nisa, care figurează în anexa la prezenta decizie.

Articolul 3

Toți membrii Statului Major trebuie să aibă naționalitatea unui stat membru al Uniunii Europene.

Articolul 4

(1) Membrii Statului Major se supun normelor care vor fi stabilite printr-o decizie a Consiliului.

(2) Până la intrarea în vigoare a deciziei menționate la alineatul (1), Decizia 2000/178/PESC a Consiliului din 28 februarie privind regimul aplicabil experților naționali în domeniul militar detașați pe lângă Secretariatul General al Consiliului în perioada interimară1 rămâne în vigoare.

___________

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...