Comisia Comunităților Europene

Decizia nr. 602/2007 de instituire a unui grup de dialog al părților interesate în domeniul sănătății publice și al protecției consumatorilor
Număr celex: 32007D0602

Modificări (...)

În vigoare de la 06 septembrie 2007

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  
COMISIA COMUNITĂȚILOR EUROPENE,

având în vedere Tratatul de instituire a Comunității Europene,

întrucât:

(1) Articolul 153 din tratat conferă Comunității sarcina de a garanta nivelul ridicat al protecției consumatorilor, precum și cea de a promova dreptul la informare și de a se organiza între ei în scopul de a-și proteja interesele. În plus, cerințele legate de protecția consumatorilor trebuie luate în considerare în momentul definirii și al punerii în aplicare a politicilor și a activităților comunitare.

(2) În conformitate cu Protocolul (nr. 30) privind aplicarea principiilor subsidiarității și proporționalității (1997), Comisia ar trebui să organizeze consultări publice înainte de a face propuneri legislative.

(3) Comisia s-a angajat, în Cartea sa albă privind guvernarea europeană, să contribuie la consolidarea culturii de consultare și de dialog în cadrul Comunității.

(4) În comunicarea Comisiei, intitulată "Ce urmează după Cartea verde «Inițiativa europeană de transparență»", se anunța intenția de a ridica și mai mult nivelul general de calitate al consultărilor Comisiei.

(5) În scopul de a îndruma Comisia cu privire la îmbunătățirea procesului de consultare a părților interesate în domeniul sănătății publice și al protecției consumatorilor, Comisia ar putea necesita experiența specialiștilor în cadrul unui organ consultativ.

(6) Prin urmare, este necesar să se constituie un grup de dialog al părților interesate în domeniul sănătății publice și al protecției consumatorilor, să se stabilească responsabilitățile sale și structura sa.

(7) Grupul de dialog al părților interesate ar trebui să îndrume Comisia cu privire la cele mai bune practici în cadrul procesului de consultare și să o ajute, totodată,să adapteze procesele de implicare a părților interesate la necesitățile acestora în domeniul sănătății publice și al protecției consumatorilor.

(8) Grupul de dialog al părților interesate ar trebui să fie compus dintr-o reprezentare echilibrată a părților interesate, din cadrul celor două industrii (federații și societăți individuale), precum și organizații neguvernamentale legate de diferitele domenii de politică acoperite de către Direcția Generală pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...