Consiliul Uniunii Europene

Decizia nr. 956/2002 privind crearea unei rețele europene de protecție a personalităților
Număr celex: 32002D0956

Modificări (...)

În vigoare de la 10 decembrie 2002

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

DECIZIA CONSILIULUI
din 28 noiembrie 2002
privind crearea unei rețele europene de protecție a personalităților
(2002/956/JAI)

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind Uniunea Europeană, în special articolul 30 alineatul (1) literele (a) și (c) și articolul 34 alineatul (2) litera (c),

având în vedere inițiativa Regatului Spaniei(1),

având în vedere avizul Parlamentului European(2)

întrucât:

(1) În afară de Recomandarea Consiliului din 6 decembrie 2001 de stabilire a unei scale comune de evaluare a amenințărilor la adresa personalităților aflate în vizită în Uniunea Europeană(3), nu există legislație, norme sau vreun manual al Uniunii care să reglementeze în general protecția personalităților, fie că este vorba de personalități naționale sau de personalități comunitare sau străine.

(2) Posibilitatea unor agresiuni sau a unor atentate împotriva acestor personalități nu poate fi exclusă.

(3) Protecția personalităților incumbă statului membru gazdă. Măsurile de protecție ale statului membru gazdă se bazează doar pe dispozițiile legale în vigoare în acel stat membru și pe acordurile internaționale pertinente.

(4) Creșterea numărului deplasărilor efectuate des personalități în Uniunea Europeană fac necesară înființarea unei filiere oficiale de comunicare și de consultare între autoritățile naționale,

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...