Comisia Comunității Economice Europene

Regulamentul nr. 89/2002 al Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (CEE-ONU)
Număr celex: 32007R0089

Modificări (...), Referințe (1)

În vigoare de la 19 iunie 2007

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

Regulamentul nr. 89
al Comisiei Economice pentru Europa a Organizației
Națiunilor Unite (CEE-ONU)

Reglementări uniforme pentru omologarea:

I. Vehiculelor cu privire la limitarea vitezei maxime sau la funcția reglabilă de limitare a vitezei

II. Vehiculelor cu privire la instalarea unui limitator de viteză (LV) sau a unui limitator reglabil de viteză (LRV) de tip omologat

III. Limitatoarelor de viteză (LV) și a limitatoarelor reglabile de viteză (LRV)

Doar textele originale CEE-ONU au efect juridic în temeiul dreptului
public internațional. Situația și data intrării în vigoare a prezentului
regulament se verifică în ultima versiune a documentului privind
situația documentului CEE-ONU TRANS/WP.29/343, disponibil la următoarea
adresă:
http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29wgs/wp29gen/wp29fdocstts.html

Addendum 88: Regulamentul nr. 89

Include întregul text în vigoare până la:

Completarea 1 la versiunea originală a regulamentului - Data intrării în vigoare: 12 august 2002

1. DOMENIU DE APLICARE

1.1. Prezentul regulament se aplică:

1.1.1. Partea I: vehiculelor din categoriile(1) M3, N2 și N3(2) echipate cu un LV și vehiculelor din categoriile M și N echipate cu un limitator reglabil de viteză LRV care nu au fost omologate separat în conformitate cu partea III din prezentul regulament sau care au fost astfel concepute și/sau echipate încât se poate considera că părțile componente ale acestora îndeplinesc total sau parțial funcția de LV sau de LRV, după caz.

1.1.2. Partea II: instalării de limitatoare de viteză pe vehicule din categoriile M3, N2 și N3 și instalării de limitatoare reglabile de viteză pe vehicule din categoriile M și N care au fost omologate în partea III din prezentul regulament.

___________

(1) Astfel cum sunt definite în Rezoluția consolidată privind construcția vehiculelor (R.E.3) (TRANS/WP29/78/Rev.1/Amend.2).

(2) În ceea ce privește LV, se recomandă aplicarea prezentului regulament în cazul vehiculelor cu o greutate de peste 10 tone, pentru care limita de viteză este inferioară limitei generale de viteză.

1.1.3. Partea III: în cazul limitatoarelor de viteză destinate montării pe vehicule din categoriile M3, N2 și N3 și în cazul limitatoarelor reglabile de viteză destinate montării pe vehicule din categoriile M și N.

1.2. Obiectiv

Obiectul prezentului regulament vizează limitarea vitezei pe șosea a vehiculelor prin intermediul unui sistem a cărui funcție esențială este de a regla alimentarea cu carburant a motorului sau prin sistemul de gestiune electronică a motorului.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...