Consiliul Uniunii Europene

Poziția comună nr. 179/2004 privind măsurile restrictive împotriva conducătorilor regiunii Transnistria (Republica Moldova)
Număr celex: 32004E0179

Modificări (...), Referințe (1)

În vigoare de la 24 februarie 2004

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

POZIȚIA COMUNĂ 2004/179/PESC A CONSILIULUI
din 23 februarie 2004
privind măsurile restrictive împotriva conducătorilor regiunii
Transnistria (Republica Moldova)

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind Uniunea Europeană, în special articolul 15,

întrucât:

(1) La 27 februarie 2003, Consiliul a adoptat Poziția comună 2003/139/PESC privind măsurile restrictive împotriva conducătorilor regiunii Transnistria (Republica Moldova)1.

(2) Deși au fost inițiate negocieri privind schimbări constituționale, nu s-au înregistrat progrese importante în ceea ce privește situația referitoare la conflictul din Transnistria (Moldova).

(3) Uniunea Europeană este în continuare hotărâtă să contribuie la eforturile destinate găsirii unei soluții pașnice a acestui conflict, cu respectarea deplină a integrității teritoriale a Moldovei și în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

(4) Uniunea Europeană consideră inacceptabilă poziția adoptată de conducătorii regiunii Transnistria din Republica Moldova, precum și reticența acestora de a acționa energic pentru identificarea unei soluții pașnice și globale a conflictului din Transnistria.

(5) Interdicția de călătorie impusă de Poziția comună 2003/139/PESC expiră la 26 februarie 2004 și, în consecință, este necesară reînnoirea acesteia.

ADOPTĂ PREZENTA POZIȚIE COMUNĂ:

___________

1 JO L 53, 28.2.2003, p. 60.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...