Parlamentul României

Legea nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern

Modificări (3), Puneri în aplicare (3), Referințe (1), Jurisprudență

Text publicat în M.Of. al României.

În vigoare de la 01 ianuarie 2001

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1. - Modificări (1), Jurisprudență (20)

(1) Pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale pentru agricultori, precum și pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale beneficiază anual de 6 călătorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile la trenul de persoane clasa a II-a, la transportul intern în comun. Modificări (1), Jurisprudență (13)

(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) care nu au posibilitatea să călătorească pe calea ferată beneficiază opțional de 6 călătorii simple cu reducere de 50% la transportul intern, auto sau naval, în comun între localități. Modificări (1), Jurisprudență (3)

(3) Călătoriile simple pentru pensionari, cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru trenul de persoane clasa a II-a sau pentru mijloacele de transport intern, auto sau naval, vor fi asigurate atât de unitățile cu capital de stat, cât și de societățile comerciale cu capital privat. Jurisprudență (5)

(4) De facilitățile prevăzute la alin. (1) și (2) nu beneficiază pensionarii care au dreptul la călătorii gratuite stabilite în baza altor prevederi legale.

Art. 2. - Jurisprudență (6)

Cheltuielile care decurg din aplicarea prezentei legi se suportă din bugetul de stat.

Art. 3. -

(1) Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2001.

(2) Până la termenul prevăzut la alin. (1) Guvernul va emite norme metodologice de aplicare.

Această lege a fost adoptată de Senat în ședința din 26 iunie 2000, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.
PREȘEDINTELE SENATULUI
MIRCEA IONESCU-QUINTUS

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaților în ședința din 28 iunie 2000, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.
p. PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR,
BOGDAN NICULESCU-DUVĂZ

București, 26 iulie 2000.

Nr. 147.

;
se încarcă...