Comitetul pentru Comerț

Decizia nr. 1/2015 privind adoptarea regulilor privind administrarea și punerea în aplicare a contingentelor tarifare [2015/1412]
Număr celex: 32015D1412

Modificări (...)

În vigoare de la 20 august 2015

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  
COMITETUL UE-COREEA PENTRU COMERȚUL CU MĂRFURI,

având în vedere Acordul de liber schimb dintre Republica Coreea (denumită în continuare "Coreea"), pe de o parte, și Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de altă parte (denumite în continuare "părțile" și "acordul"), în special articolele 2.16, 15.2.1 și punctele 2 și 3 din apendicele 2-A-1,

întrucât:

(1) Articolul 15.1 din acord instituie un Comitet pentru comerț care, printre altele, se asigură că acordul funcționează corect și monitorizează activitățile tuturor comitetelor specializate.

(2) În conformitate cu articolul 15.2 din acord, au fost instituite comitete specializate, sub auspiciile Comitetului pentru comerț. Comitetul pentru comerțul cu mărfuri, în conformitate cu articolul 2.16 din acord, este unul dintre aceste comitete specializate.

(3) În conformitate cu punctul 2 din apendicele 2-A-1 din acord, Coreea poate folosi un sistem de licitație pentru administrarea și punerea în aplicare a contingentelor tarifare (denumite în continuare "CT") aplicate de Coreea anumitor mărfuri originare din Uniunea Europeană în temeiul acordului. Termenii sistemului de licitație trebuie să fie stabiliți de comun acord de către părți prin intermediul unei decizii a Comitetului pentru comerțul cu mărfuri.

(4) În conformitate cu punctul 3 din apendicele 2-A-1 din acord, Coreea poate folosi un sistem de licențe pentru administrarea și punerea în aplicare a anumitor contingente tarifare. Părțile se pun de acord în cadrul Comitetului pentru comerțul cu mărfuri asupra politicilor și procedurilor sistemului de licențe, inclusiv asupra eligibilității pentru a primi cantități din contingentul tarifar, precum și asupra oricăror schimbări sau modificări la acestea,

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...