Art 5 | Ordonanță 80/2001

Acesta este un fragment din Ordonanța nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritățile și instituțiile publice. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Art. 5. - Respingeri de neconstituționalitate (1), Derogări (2), Reviste (1)

(1) Ministerele, celelalte organe de specialitate ale administrației publice centrale și instituțiile publice din subordinea acestora, precum și consiliile locale și județene aplică normativele de cheltuieli pentru dotarea cu autoturisme și pentru consumul de carburanți prevăzute în anexa nr. 3, cu încadrarea în cheltuielile bugetare aprobate. Modificări (3), Respingeri de neconstituționalitate (1)

(2) În termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe numărul actual de autoturisme și consumul lunar de carburanți aprobate prin normativele existente pentru serviciile publice descentralizate și instituțiile publice subordonate ministerelor și celorlalte organe de specialitate ale administrației publice - în parc comun sau pentru activități specifice - se reduc cu cel puțin 25%. Fac excepție instituțiile publice care desfășoară activități operative de inspecție în domeniile vamal, gardă financiară, construcții, transporturi, protecția mediului, apărare, ordine publică și siguranță națională, precum și serviciile de salvare și situații de urgență. În cazul în care în urma aplicării măsurii de reducere rezultă mai puțin de un autoturism, se va putea păstra în dotare un autoturism. Modificări (2)

(3) Numărul de autoturisme și consumul de carburanți pentru activitățile specifice desfășurate de unele ministere și organe de specialitate ale administrației publice centrale se aprobă prin hotărâre a Guvernului. Modificări (2), Referințe (8), Derogări (1)

(4) Nu se consideră depășiri la consumul de carburanți normat pe autoturism consumul care, la nivelul anului, se încadrează în limita combustibilului normat în raport cu numărul total de autoturisme aprobat fiecărei instituții. Jurisprudență

(5) Prin hotărâre a Guvernului se pot aproba alte normative de dotare cu autoturisme și consumuri lunare de carburanți, pe bază de justificări fundamentate. Modificări (1), Referințe (2)

(6) Instituțiile publice, cu excepția Administrației Prezidențiale, Parlamentului României și a Ministerului Afacerilor Externe pentru activitatea din exterior, vor achiziționa autoturisme numai din producția internă. Modificări (4), Derogări (1)

Acesta este un fragment din Ordonanța nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritățile și instituțiile publice. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță 80/2001:
Art 1
Art 2
Art 3
Art 4
Art 5
Art 6
Art 7
Art 8
Art 9
Art 10
Art 11
Art 12
Reviste:
Proiect de lege: Achiziția mașinilor electrice, obligație pentru autorități
;
loading ...