Art 32 Conducerea Ministerului Apărării | Lege 346/2006

Acesta este un fragment din Legea nr. 346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Conducerea Ministerului Apărării -
Art. 32.
-

(1) Ministerul Apărării este condus și reprezentat de ministrul apărării.

(2) În exercitarea conducerii, ministrul apărării este ajutat de secretarii de stat, de șeful Statului Major General și de secretarul general. Modificări (1)

(3) Ministrul apărării poate delega prin ordin competența îndeplinirii unor atribuții aflate în responsabilitatea sa. Puneri în aplicare (2)

(4) Secretarii de stat sunt numiți și eliberați din funcție prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului apărării.

(5) Șeful Statului Major General este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată, numit de Președintele României, la propunerea ministrului apărării, cu avizul primului-ministru, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an. În funcția de șef al Statului Major General poate fi numit locțiitorul acestuia sau unul dintre șefii categoriilor de forțe ale armatei. Modificări (1)

(6) Prevederile alin. (5) referitoare la durata mandatului nu se aplică în caz de mobilizare sau de război, precum și pe timpul stării de asediu sau de urgență.

(7) Secretarul general al Ministerului Apărării este înalt funcționar public, numit potrivit legii.

(8) În Ministerul Apărării se constituie Colegiul Ministerului Apărării, cu rol consultativ, precum și Consiliul de Planificare a Apărării, Consiliul de Supraveghere a Cerințelor, Consiliul de Achiziții și Consiliul de Standardizare și Interoperabilitate, cu rol deliberativ. Organizarea și funcționarea acestora se stabilesc prin ordin al ministrului apărării. Modificări (1), Puneri în aplicare (1)

Acesta este un fragment din Legea nr. 346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 346/2006:
Art 22 Structura de forțe a armatei
Art 23 Structura de forțe a armatei
Art 24 Structura de forțe a armatei
Art 25 Structura de forțe a armatei
Art 26 Structura de forțe a armatei
Art 27 Structura de forțe a armatei
Art 28 Structura de forțe a armatei
Art 29 Structura de forțe a armatei
Art 30 Structura de forțe a armatei
Art 31 Structura de forțe a armatei
Art 32 Conducerea Ministerului Apărării
Art 33 Conducerea Ministerului Apărării
Art 34 Conducerea Ministerului Apărării
Art 35 Conducerea Ministerului Apărării
Art 36 Personalul Ministerului Apărării
Art 37 Personalul Ministerului Apărării
Art 38 Personalul Ministerului Apărării
Art 39 Personalul Ministerului Apărării
Art 40 Dispoziții comune
Art 41 Dispoziții comune
Art 42 Dispoziții comune
;
loading ...