Sanctiuni | Decret 153/1954

Acesta este un fragment din Decretul nr. 153/1954 privitor la impozitul pe veniturile populatiei. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

CAPITOLUL 6 Sanctiuni

Art. 37. -

Pentru neretinerea sau retinerea nejusta a impozitului de la muncitori si functionari si de la oamenii de litere, arta si stiinta, pentru neretinerea sau retinerea nejusta a impozitului de la carausi, cum si pentru nevarsarea in termen la buget a impozitului retinut de catre intreprinderi, institutii si organizatii se aplica conducatorilor serviciilor de contabilitate ale acestora sau contabililor care raspund de retinerea si varsarea impozitului, o amenda de pina la 150 lei.

Aceeasi amenda se aplica persoanelor responsabile pentru nedepunerea in termen a darilor de seama asupra impozitului pe cistigurile muncitorilor si functionarilor, prevazute la art. 13 din prezentul decret sau depunerea unor dari de seama gresite sau incomplete, pentru necomunicarea la timp si completa catre organele financiare a datelor prevazute la art. 35, precum si pentru impiedicarea sub orice forma a efectuarii verificarilor de catre inspectorii si revizorii de impozite.

Art. 38. -

Pentru abaterile de la prevederile prezentului decret savirsite de contribuabilii din sectorul particular se aplica o amenda pina la 300 lei.

Art. 39. -

Amenzile se aproba de catre seful sectiunii financiare raionale (orasenesti).

In cazurile in care se sesizeaza Procuratura, in vederea deschiderii actiunii penale, nu se aplica amenzi.

Art. 40. -

Amenzile aplicate potrivit art. 37 si 38 din prezentul decret se platesc in termen de 15 zile de la inminarea instiintarii de plata.

Art. 41. - Referințe (1)

In caz de neplata a impozitului sau amenzii la termenele stabilite sau de nevarsare la termen a sumelor retinute de la muncitori si functionari, precum si de la alte persoane, se iau masurile prevazute de legea de urmarire. Deosebit de aceasta, se aplica asupra impozitului o majorare de 0,05% pentru intreprinderi, institutii si organizatii din sectorul socialist si de 0,2% pentru contribuabilii din sectorul particular pentru fiecare zi de intirziere.

Acesta este un fragment din Decretul nr. 153/1954 privitor la impozitul pe veniturile populatiei. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Decret 153/1954:
Dispozitii generale
Impunerea cistigului muncitorilor si functionarilor
Impunerea veniturilor oamenilor de litere, arta si stiinta
Impunerea veniturilor liber profesionistilor, meseriasilor, carausilor si comerciantilor, precum si a altor persoane
Evidenta contribuabililor si determinarea venitului
Sanctiuni
Dispozitii cu privire la reclamatii
Dispozitii finale
;
loading ...