Art 133 ASOCIEREA ȚĂRILOR ȘI TERITORIILOR DE PESTE MĂRI | Tratat

Acesta este un fragment din Tratatul de instituire a Comunității Europene din 25.03.1957*). Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

ASOCIEREA ȚĂRILOR ȘI TERITORIILOR DE PESTE MĂRI -
Art. 133.
-

(1) Importurile care provin din aceste țări și teritorii beneficiază la intrarea în statele membre de eliminarea totală a drepturilor vamale care intervine progresiv între statele membre conform dispozițiilor prezentului tratat.

(2) La intrarea în fiecare țară sau teritoriu, drepturile vamale aplicate importurilor din statele membre sau din alte țări și teritorii se elimină progresiv, conform dispozițiilor articolelor 12, 13, 14, 15 și 17.

(3) Totuși, țările și teritoriile pot să perceapă drepturi vamale care corespund necesităților dezvoltării și industrializării lor sau drepturi vamale cu caracter fiscal care constituie venituri bugetare.

Totuși, drepturile vamale prevăzute de alineatul de mai sus se reduc progresiv pînă la nivelul celor aplicate importurilor de produse care provin din statul membru cu care țara sau teritoriul întreține relații speciale. Procentajele și ritmul reducerilor prevăzute în prezentul tratat sînt aplicabile și diferenței existente între drepturile vamale aplicate la intrarea în țara sau teritoriul importator a unui produs care provine din statul membru care se află în relații speciale cu țara sau teritoriul și drepturile vamale aplicate unui produs care provine din Comunitate.

(4) Paragraful 2 nu se aplică țărilor și teritoriilor care, în virtutea unor obligații internaționale speciale, aplică deja la intrarea în vigoare a prezentului tratat un tarif vamal nediscriminatoriu.

(5) Stabilirea sau modificarea drepturilor vamale aplicate mărfurilor importate în aceste țări sau teritorii nu trebuie să creeze, în drept sau în fapt, o discriminare directă sau indirectă între importurile provenind din diferite state membre.

Acesta este un fragment din Tratatul de instituire a Comunității Europene din 25.03.1957*). Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Tratat:
Art 130R Mediu
Art 130S Mediu
Art 130T Mediu
Art 130U Cooperare pentru dezvoltare*)
Art 130V Cooperare pentru dezvoltare*)
Art 130W Cooperare pentru dezvoltare*)
Art 130X Cooperare pentru dezvoltare*)
Art 130Y Cooperare pentru dezvoltare*)
Art 131 ASOCIEREA ȚĂRILOR ȘI TERITORIILOR DE PESTE MĂRI
Art 132 ASOCIEREA ȚĂRILOR ȘI TERITORIILOR DE PESTE MĂRI
Art 133 ASOCIEREA ȚĂRILOR ȘI TERITORIILOR DE PESTE MĂRI
Art 134 ASOCIEREA ȚĂRILOR ȘI TERITORIILOR DE PESTE MĂRI
Art 135 ASOCIEREA ȚĂRILOR ȘI TERITORIILOR DE PESTE MĂRI
Art 136 ASOCIEREA ȚĂRILOR ȘI TERITORIILOR DE PESTE MĂRI
Art 136 bis ASOCIEREA ȚĂRILOR ȘI TERITORIILOR DE PESTE MĂRI
Art 137 Parlamentul European
Art 138 Parlamentul European
Art 138A Parlamentul European
Art 138B Parlamentul European
Art 138C Parlamentul European
Art 138D Parlamentul European
;
se încarcă...