Art 10 Libera circulație a bunurilor | Tratat

Acesta este un fragment din Tratatul de instituire a Comunității Europene din 25.03.1957*). Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

POLITICILE COMUNITĂȚII - Libera circulație a bunurilor -
Art. 10.
- Reviste (1)

(1) Sînt considerate ca circulînd liber într-un stat membru produsele provenite din state terțe pentru care formalitățile de import au fost îndeplinite, iar drepturile vamale și taxele cu efect echivalent exigibile au fost percepute în acest stat membru, dacă nu au beneficiat de rambursarea totală sau parțială a acestor drepturi.

(2) Comisia, pînă la finele primului an de la intrarea în vigoare a prezentului tratat, determină metodele de cooperare administrativă pentru aplicarea articolului 9, paragraful 2, luînd în considerare necesitatea de a facilita, pe cît posibil, formalitățile impuse comerțului.

Pînă la finele primului an de la intrarea în vigoare a prezentului tratat, Comisia determină dispozițiile aplicabile, în comerțul dintre statele membre, mărfurilor originare dintr-un stat membru, în fabricarea cărora au intrat produse care nu au fost supuse drepturilor vamale și taxelor cu efect echivalent care le erau aplicabile în statul exportator, sau care au beneficiat de rambursarea totală sau parțială a acestor drepturi.

În adoptarea acestor dispoziții, Comisia ia în considerare regulile prevăzute pentru eliminarea drepturilor vamale în interiorul Comunității și pentru aplicarea progresivă a tarifului vamal comun.

Acesta este un fragment din Tratatul de instituire a Comunității Europene din 25.03.1957*). Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Tratat:
Art 7A PRINCIPIILE
Art 7B PRINCIPIILE
Art 7C PRINCIPIILE
Art 8 CETĂȚENIA UNIUNII
Art 8A CETĂȚENIA UNIUNII
Art 8B CETĂȚENIA UNIUNII
Art 8C CETĂȚENIA UNIUNII
Art 8D CETĂȚENIA UNIUNII
Art 8E CETĂȚENIA UNIUNII
Art 9 Libera circulație a bunurilor
Art 10 Libera circulație a bunurilor
Art 11 Libera circulație a bunurilor
Art 12 Eliminarea drepturilor vamale între statele membre
Art 13 Eliminarea drepturilor vamale între statele membre
Art 14 Eliminarea drepturilor vamale între statele membre
Art 15 Eliminarea drepturilor vamale între statele membre
Art 16 Eliminarea drepturilor vamale între statele membre
Art 17 Eliminarea drepturilor vamale între statele membre
Art 18 Instituirea tarifului vamal comun
Art 19 Instituirea tarifului vamal comun
Art 20 Instituirea tarifului vamal comun
Reviste:
Supremația Constituției în contextul principiului priorității dreptului Uniunii Europene
;
se încarcă...