Art 97 Răspunderea contravențională | Ordonanță de urgență 195/2002

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Răspunderea contravențională -
Art. 97.
- Puneri în aplicare (2), Respingeri de neconstituționalitate (11), Referințe în jurisprudență (10), Reviste (1), Librăria Indaco (1)

(1) Pe lângă sancțiunile contravenționale, polițistul rutier dispune, în cazurile prevăzute în prezenta ordonanță de urgență, și una dintre următoarele măsuri tehnico-administrative: Modificări (1), Referințe în jurisprudență (3)

a) reținerea permisului de conducere și/sau a certificatului de înmatriculare ori de înregistrare sau, după caz, a dovezii înlocuitoare a acestora; Respingeri de neconstituționalitate (8), Referințe în jurisprudență (2)

b) retragerea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau înregistrare ori a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare; Respingeri de neconstituționalitate (1), Referințe în jurisprudență (2)

c) anularea permisului de conducere. Referințe în jurisprudență (1)

(2) Reținerea permisului de conducere ori a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se face de către polițistul rutier, odată cu constatarea faptei, eliberându-se titularului o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulație. Modificări (1), Respingeri de neconstituționalitate (5), Referințe în jurisprudență (2)

(3) Perioada în care titularului permisului de conducere i se interzice dreptul de a conduce un autovehicul sau tramvai se consideră suspendare, conform dispozițiilor art. 96 alin. (2) lit. b). Modificări (2), Referințe în jurisprudență (7)

(4) Retragerea permisului de conducere se dispune de către poliția rutieră dacă titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce vehicule pe drumurile publice de către o instituție medicală autorizată. Modificări (3)

(5) Anularea permisului de conducere se dispune de către poliția rutieră pe a cărei rază de competență s-a produs una dintre faptele prevăzute la art. 114. Jurisprudență relevantă (1), Referințe în jurisprudență (2)

(6) Procedura aplicării măsurilor administrative se stabilește prin regulament. Modificări (1), Respingeri de neconstituționalitate (1), Jurisprudență relevantă (1), Referințe în jurisprudență (6), Reviste (2)

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță de urgență 195/2002:
Art 87 Infracțiuni și pedepse
Art 88 Infracțiuni și pedepse
Art 89 Infracțiuni și pedepse
Art 90 Infracțiuni și pedepse
Art 91 Infracțiuni și pedepse
Art 92 Infracțiuni și pedepse
Art 93 Infracțiuni și pedepse
Art 94 Infracțiuni și pedepse
Art 95 Răspunderea contravențională
Art 96 Răspunderea contravențională
Art 97 Răspunderea contravențională
Art 98 Răspunderea contravențională
Art 99 Răspunderea contravențională
Art 100 Răspunderea contravențională
Art 101 Răspunderea contravențională
Art 102 Răspunderea contravențională
Art 103 Răspunderea contravențională
Art 104 Răspunderea contravențională
Art 105 Răspunderea contravențională
Art 106 Răspunderea contravențională
Art 107 Răspunderea contravențională
Reviste:
Despre (ne)legalitatea hotărârilor de consiliu local prin care reglementează procedura privind ridicarea, transportul, depozitatea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar
Ridicarea vehiculelor parcate neregulamentar nu se poate face de către autoritățile locale
Referințe în cărți:
Codul rutier. Ediția a 2-a actualizată la 15 februarie 2016
;
se încarcă...