DEFINIȚIILE principalilor termeni folosiți în domeniul certificării de conformitate a calității produselor folosite în construcții | Regulament

Acesta este un fragment din Regulamentul privind certificarea calității produselor folosite în construcții din 19.10.1994 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

la regulament -
DEFINIȚIILE
principalilor termeni folosiți în domeniul certificării de conformitate
a calității produselor folosite în construcții

1. Atestare (certificare) de conformitate a calității produselor folosite în construcții: procedura de atestare prin care o terță parte confirmă în scris că produsele prezintă caracteristici de calitate controlate și conforme cu prevederile sau exigențele unor specificații tehnice.

2. Certificat de conformitate: document eliberat de un organism independent autorizat sau agreat, ca terță parte, în conformitate cu regulile unui sistem de certificare care indică, cu un nivel suficient de încredere, că un produs, identificat în mod adecvat, prezintă caracteristici de calitate și este conform cu specificațiile stabilite printr-un document normativ.

3. Declarație de conformitate: procedură și document eliberat de un producător sau furnizor, conform regulilor unui sistem de certificare care indică, cu un nivel suficient de încredere, că un produs prezintă caracteristici de calitate controlate, conform cu specificațiile stabilite prin documente normative.

4. Marcă de conformitate: marcă aplicată sau emisă pe baza regulilor unui sistem de certificare, indicând, cu un nivel adecvat de încredere, că produsul vizat prezintă caracteristici de calitate controlate și conforme cu prevederile sau exigențele unor documente normative - standarde, agremente tehnice sau alte documente.

5. Organism de certificare: organism independent, public sau privat, care posedă competența și abilitarea sau acreditarea necesară pentru certificarea de conformitate în cadrul unui sistem de certificare a calității produselor.

6. Organism de inspecție sau control pentru certificare: organism care efectuează activități sau operațiuni de inspecție și control pentru un organism de certificare.

7. Produs pentru construcție: orice produs fabricat în vederea încorporării, asamblării, utilizării sau montării, în mod durabil într-o construcție, clădire sau lucrare inginerească.

8. Sistem de certificare de conformitate: sistem având propriile sale reguli de procedură și conducere, destinat să efectueze certificarea de conformitate.

Acesta este un fragment din Regulamentul privind certificarea calității produselor folosite în construcții din 19.10.1994 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Regulament:
DEFINIȚIILE principalilor termeni folosiți în domeniul certificării de conformitate a calității produselor folosite în construcții
METODE DE CONTROL, SISTEME ȘI DOCUMENTE aferente certificării de conformitate a calității produselor folosite în construcții
;
se încarcă...