Subcapitolul VI Plătitorii taxei pe valoarea adăugată | Ordonanță 3/1992

Acesta este un fragment din Ordonanța nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adăugată. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Sfera de aplicare -
Subcapitolul VI
Plătitorii taxei pe valoarea adăugată

Art. 8. - Modificări (1)

Taxa pe valoarea adăugată se plătește de către persoanele fizice sau juridice care efectuează, de o manieră independentă, în mod obișnuit sau ocazional, una sau mai multe operațiuni impozabile prevăzute de prezenta ordonanță.

Pentru bunurile din import, taxa pe valoarea adăugată se plătește de către persoanele fizice sau juridice importatoare, direct sau prin intermediari.

Pentru bunurile din import închiriate, precum și pentru operațiunile de publicitate, consulting, studii și cercetare, cesiuni sau concesiuni ale dreptului de autor, de brevete, de licențe, de mărci de fabrică și de comerț sau alte drepturi similare, efectuate de un prestator cu sediul sau cu domiciliul în străinătate și folosite de beneficiari cu sediul sau cu domiciliul în România, taxa se plătește de către beneficiari.

În situația în care persoana care realizează operațiuni impozabile nu are sediul sau domiciliul stabil în România, este obligată să desemneze un reprezentant fiscal domiciliat în România, care se angajează să îndeplinească obligațiile ce-i revin conform prevederilor prezentei ordonanțe.

Art. 9. - Respingeri de neconstituționalitate (1)

Agentul economic care înscrie taxa pe valoarea adăugată pe o factură sau pe un document legal aprobat este obligat să achite suma respectivă la bugetul de stat, chiar dacă operațiunea în cauză nu este impozabilă potrivit prezentei ordonanțe.

Acesta este un fragment din Ordonanța nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adăugată. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță 3/1992:
Subcapitolul I Operațiuni impozabile
Subcapitolul II Teritorialitatea
Subcapitolul III Reguli de impozitare
Subcapitolul IV Operațiuni scutite
Subcapitolul V Operațiuni impozabile prin opțiune
Subcapitolul VI Plătitorii taxei pe valoarea adăugată
LISTA produselor și serviciilor scutite de plata taxei pe valoarea adăugată
;
se încarcă...