Revista de Drept social nr. 2/2015

Reconstituirea vechimii în muncă. Instanța competentă, Editura Rosetti
de Curtea de Apel Pitești, secția I civilă

30 iunie 2015

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Instanța

Curtea de Apel Pitești, secția I civilă, decizia civilă nr. 1026 din 11 noiembrie 2014

Jurisprudență

Dovada vechimii în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se face în carnetul de muncă.

După abrogarea Decretului nr.92/1976, în lipsa carnetului de muncă, vechimea se poate reconstitui la cererea persoanei interesate de către instanța competentă să soluționeze conflictele de muncă, potrivit art.279 alin.2 Codul muncii, chiar dacă perioada se situează în intervalul de timp în care era în vigoare Decretul nr.92/1976.

La data de 15 octombrie 2013, pe rolul Tribunalului Vâlcea s-a înregistrat cererea formulată de reclamantul D.D. în contradictoriu cu S.C. C S.A. Bălcești, prin lichidator Coreli IPURL, Comuna Bălești prin Primar și CJP Vâlcea, solicitând reconstituirea vechimii în muncă și recunoașterea acesteia pentru perioada în care a fost angajat în calitate de muncitor ziler în perioada 1967-1989.

În motivarea cererii, a arătat reclamantul că în perioada 1967-1989 a lucrat ca muncitor ziler la IAS Tg Jiu în comuna Bălcești, județul Gorj. În perioada indicată a fost muncitor sezonier și lucra între lunile martie/aprilie-noiembrie minim 8 luni pe an. Pentru această perioadă de minim 23 de ani nu i-a fost întocmit un contract de muncă și în mod implicit un carnet de muncă.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...