Revista de Drept social nr. 7/2013

Câteva considerații de ordin practic și juridic privind munca prestată în străinătate prin intermediul medierii agențiilor de ocupare, Editura Rosetti
de Eduard Nicolau, Marilena Balabuti

23 septembrie 2013

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Comentariu

Câteva considerații de ordin practic și juridic privind munca prestată în străinătate prin intermediul medierii agențiilor de ocupare

Eduard Nicolau

Marilena Balabuti

Inspector șef adjunct ITM – București

CUPRINS:

I. Considerații generale

II. Ce este munca în străinătate?

III. Plasarea forței de muncă prin intermediul agențiilor de ocupare. Dispoziții legale aplicabile. Scurt istoric al reglementărilor în materie, începând cu anul 2000.

IV. Ce este un agent de ocupare a forței de muncă în străinătate?

V. Ce condiții trebuie să îndeplinească agentul de ocupare a forței de muncă în străinătate pentru a funcționa în mod legal?

VI. Ce este și cum se încheie un contract de ofertă fermă?

VII. Ce este și cum se încheie un contract de mediere?

VIII. Noțiunea de mediere în condițiile H.G. nr. 384/2001, modificată și completată

IX. Finalitatea medierii. Îndeplinirea obligației de plasare aflată în sarcina agentului de ocupare a forței de muncă.

X. Răspunderea contravențională potrivit Legii nr. 156/2000, republicată

I. Considerații generale

În contextul economic actual, orientarea forței de muncă spre locurile de muncă mai bine plătite reprezintă o realitate ce nu trebuie neglijată. Preferința pentru locurile de muncă în care salariul este mai atrăgător și cantitatea muncii mai bine dimensionată nu este o curiozitate sau o reacție contrară naturii forței de muncă, ci din contră, ea reprezintă consecința efectelor pe care munca normată necorespunzător, lipsa de perspectivă și salariul neîndestulător o au asupra oamenilor.

II. Ce este munca în străinătate?

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...