Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
TITLUL II Publicitatea imobiliară - CAPITOLUL I Evidența cadastral-juridică -
← Art 19
TITLUL II Publicitatea imobiliară - CAPITOLUL I Evidența cadastral-juridică -
Art 21 →

Art. 20. - Modificări (1), Jurisprudență (91), Reviste (1)

(1) Dreptul de proprietate și celelalte drepturi reale asupra unui imobil se vor înscrie în cartea funciară pe baza actului prin care s-au constituit ori s-au transmis în mod valabil. Jurisprudență (46), Doctrină C.H. Beck (1)

(2) Drepturile reale se sting numai prin înscrierea radierii lor din cartea funciară, cu consimțământul titularului dreptului; acest consimțământ nu este necesar dacă dreptul se stinge prin moartea titularului dreptului sau prin împlinirea termenului arătat în înscriere; dacă dreptul ce urmează să fie radiat este grevat în folosul unei persoane, radierea se va face cu păstrarea dreptului acestei persoane. Modificări (1), Jurisprudență (17)

(3) Hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă sau, în cazurile prevăzute de lege, actul autorității administrative va înlocui acordul de voință cerut în vederea înscrierii drepturilor reale, dacă sunt opozabile titularilor. Acțiuni respinse (1), Jurisprudență (28)

Acesta este un fragment din Legea cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...