Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului

Reglementarea tehnică "Ghidul criteriilor de performanță a cerințelor de calitate conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții pentru instalații sanitare din clădiri (revizuire GT-020/98 - volumul S) indicativ: GT 063-04" din 15.02.2005

Modificări (...), Referințe (1)

În vigoare de la 03 iunie 2005

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

sau autentifică-te

  •  

1. GENERALITĂȚI

1.1. Obiectul ghidului

Obiectul ghidului este acela de a pune la dispoziția specialiștilor în domeniu (proiectanți, verificatori, executanți etc.) o metodă de evaluare în ansamblu a calității unei instalații sanitare din clădiri, în conformitate cu ultimele reglementări europene și românești, ce va duce la creșterea calității instalațiilor sanitare, la îmbunătățirea condițiilor de confort și de siguranță a utilizatorilor.

1.2. Domeniul de aplicare

Prevederile prezentului ghid se aplică la instalațiile sanitare din clădiri de locuit precum și din alte tipuri de clădiri civile și industriale care nu impun condiții speciale.

Legea 10/1995 a introdus obligativitatea realizării și menținerii, pe toată durata existenței construcției și instalației, a cerințelor esențiale de calitate. Cele 6 exigențe esențiale obligatorii sunt următoarele:

- rezistență și stabilitate;

- siguranță în exploatare;

- siguranță la foc;

- igienă, sănătatea oamenilor, refacerea și protecția mediului;

- izolația termică, hidrofugă și economia de energie;

- protecția împotriva zgomotului.

În scopul evaluării cât mai corecte a performanțelor unei instalații trebuie avute în vedere, suplimentar față de acestea, și alte cerințe, denumite cerințele recomandate și anume:

- adaptarea la utilizare;

- durabilitate;

- economicitate;

- confortul tactil;

- confort vizual;

- confort antropodinamic.

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...