Consiliul de Stat

Decretul nr. 68/1975 privind imbunatatirea regimului de construire a locuintelor din fondurile statului sau din fondurile populatiei cu sprijinul statului in credite si executie*)

Modificări (1), Referințe (1)

Text publicat în M.Of. al României.

În vigoare de la 05 iunie 1975 până la 20 octombrie 1996, fiind abrogat prin Lege 114/1996.

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

*) Acest decret a devenit Legea nr. 28/1975.

Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează:

Art. 1. -

Locuințele care se construiesc din fondurile statului vor avea dotări și finisaje unificate, fiind diferențiate ca numar de camere, suprafete locuibile si utile pe apartament, in conformitate cu prevederile pct. I si II din anexa, care face parte integranta din prezentul decret.

Art. 2. -

Locuintele care se construiesc din fondurile populatiei cu sprijinul statului in credite si executie vor avea, de asemenea, dotari si finisaje unificate, fiind diferentiate ca numar de camere, suprafete locuibile si utile pe apartament, in conformitate cu prevederile pct. I si III din anexa.

Art. 3. -

Toate cladirile de locuit vor fi prevazute cu izolatie termica imbunatatita, potrivit reglementarilor legale privind economia de combustibil.

Cladirile de locuit amplasate pe arterele principale si in pietele din orasele resedinta de judet si municipii, precum si cladirile avind fatade din elemente prefabricate, se vor construi cu plastica arhitectura si finisaje exterioare imbunatatite.

Art. 4. -

Prin hotarire a Consiliului de Ministri se vor stabili:

- preturile plafon pentru locuintele ce se construiesc din fondurile statului, diversificate in functie de suprafetele utile ale apartamentelor, regimul de inaltime si conditiile climatice si seismice, pe baza de norme unificate de dotare si finisaj;

- preturile de contractare cu cetatenii a locuintelor proprietate personala care se executa cu sprijinul statului in credite si executie;

- lucrarile pentru care se vor putea acorda cheltuieli de localizare, precum si alte masuri necesare pentru executarea prevederilor prezentului decret.

Art. 5. -

Prezentul decret intra in vigoare la data publicarii in Buletinul Oficial al Republicii Socialiste Romania.

Pina la 1 ianuarie 1977 se pot construi locuinte si pe baza proiectelor de executie elaborate sau in curs de elaborare la data prezentului decret, potrivit reglementarilor in vigoare la aceasta data, atit in ce priveste suprafetele, dotarile si finisajele, cit si preturile plafon si respectiv preturile de contractare cu catatenii.

Locuintele a caror executie va incepe dupa 1 ianuarie 1977 vor fi contractate si construite numai potrivit prevederilor prezentului decret.

Art. 6. -

Se recomanda organizatiilor cooperatiste si celorlalte organizatii obstesti ca la proiectarea si executarea constructiilor din fondurile proprii sa aplice prevederile prezentului decret.

ANEXA

I. Locuintele proprietate de stat sau cele proprietate personala care se construiesc cu sprijinul statului in credite si executie vor avea suprafetele locuibile si utile, pe apartamente, potrivit tabelului de mai jos:

Numarul de camere pe apartament Suprafata locuibila Suprafata utila
nr. mp mp
1 14 - 15 23 - 25
16 - 18 27 - 31
2 23 - 25 37 - 43
28 - 30 45 - 51
3 32 - 34 50 - 55
38 - 40 60 - 65
4 42 - 44 64 - 69
46 - 48 72 - 77
5 56 - 58 84 - 89
58 - 60 89 - 94

Locuintele vor avea urmatoarele incaperi anexe: bucatarii, spatii de depozitare, camera de baie cu WC.

Apartamentele de 3 camere de 38-40 mp suprafata locuibila si cele de 4 camere de 42-44 mp suprafata locuibila vor fi dotate cu o a doua incapere echipata cu WC si lavoar, care la apartamentele de 4 camere de 46-48 mp suprafata locuibila va fi echipata si cu dus. Apartamentele de 5 camere vor fi dotate cu doua incaperi de baie echipate complet. Apartamentele de la etajele cladirilor de locuit vor avea balcoane sau logii. Cladirile de locuit vor avea uscatorii de rufe si vor putea avea spalatorii, precum si subsol partial sau total.

II. La locuintele proprietate de stat suprafetele maxime de mai sus pot fi depasite cu pina la 5% fara majorarea pretului plafon aferent. Pentru apartamentele de la parter, la suprafetele de mai sus se adauga suprafata echivalenta a logiilor de la etaj.

III. Pentru apartamentele proprietate personala construite cu sprijinul statului in credite si executie, suprafetele de mai sus pot fi majorate pina la maximum:

Numar de camere pe apartament
1 2 3 4 5
Suprafata locuibila
maxima mp 20 34 50 60 72
Suprafata utila
maxima mp 37 55 80 95 110

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...