Art 43 Promovarea la tribunale, curți de apel și la parchete | Lege 303/2004

Acesta este un fragment din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
TITLUL II Cariera judecătorilor și procurorilor - CAPITOLUL IV Formarea profesională continuă și evaluarea periodică a judecătorilor și procurorilor -
Art 42 Formarea profesională continuă și evaluarea periodică a judecătorilor și procurorilor
Art 44 Promovarea la tribunale, curți de apel și la parchete

TITLUL II Cariera judecătorilor și procurorilor - CAPITOLUL V Promovarea judecătorilor și procurorilor și numirea în funcțiile de conducere - SECȚIUNEA 1 Promovarea la tribunale, curți de apel și la parchete -
Art. 43.
- Modificări (1), Practică judiciară (62), Reviste (1), Doctrină (1), Referințe în cărți (1)

(1) Promovarea judecătorilor și procurorilor se face numai prin concurs organizat la nivel național, în limita posturilor vacante existente la tribunale și curți de apel sau, după caz, la parchete. Puneri în aplicare (3), Respingeri de neconstituționalitate (1), Practică judiciară (24)

(2) Concursul pentru promovarea judecătorilor și procurorilor se organizează, anual sau ori de câte ori este necesar, de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul Național al Magistraturii. Practică judiciară (7)

(3) Comisia pentru promovarea judecătorilor este alcătuită din judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, judecători de la curțile de apel și formatori din Institutul Național al Magistraturii, numiți prin hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului Național al Magistraturii. Puneri în aplicare (1)

(4) Comisia pentru promovarea procurorilor este alcătuită din procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurori de la parchetele de pe lângă curțile de apel și formatori din Institutul Național al Magistraturii, numiți prin hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului Național al Magistraturii. Puneri în aplicare (1)

(5) Data, locul, modul de desfășurare a concursului și posturile vacante pentru care se organizează concurs se comunică tuturor judecătorilor și procurorilor, prin curțile de apel și parchete, și se publică pe pagina de Internet a Consiliului Superior al Magistraturii, a Institutului Național al Magistraturii, a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și în trei cotidiene centrale, cu cel puțin 60 de zile înainte de data stabilită pentru concurs. Puneri în aplicare (1), Practică judiciară (2)

Acesta este un fragment din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...