Art 40 Formarea profesională continuă și evaluarea periodică a judecătorilor și procurorilor | Lege 303/2004

Acesta este un fragment din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
Art 39 Formarea profesională continuă și evaluarea periodică a judecătorilor și procurorilor Art 41 Formarea profesională continuă și evaluarea periodică a judecătorilor și procurorilor

TITLUL II Cariera judecătorilor și procurorilor - CAPITOLUL IV Formarea profesională continuă și evaluarea periodică a judecătorilor și procurorilor -
Art. 40.
- Puneri în aplicare (1), Practică judiciară (7)

(1) Prin raportul de evaluare a activității profesionale a judecătorului sau procurorului întocmit de comisiile prevăzute la art. 39 alin. (3) sau (4), se poate acorda unul dintre calificativele: "foarte bine", "bine", "satisfăcător" sau "nesatisfăcător". Modificări (1), Puneri în aplicare (1)

(2) Judecătorii sau procurorii nemulțumiți de calificativul acordat pot face contestație la secția corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, în termen de 30 de zile de la comunicare. Puneri în aplicare (1), Practică judiciară (1)

(3) În soluționarea contestației, secțiile Consiliului Superior al Magistraturii pot cere conducătorului instanței sau parchetului ori comisiilor sau persoanelor prevăzute la art. 39 alin. (3) sau (4) orice informații pe care le consideră necesare, iar citarea judecătorului sau procurorului pentru a fi audiat este obligatorie. Modificări (1), Practică judiciară (1)

(4) Hotărârile secțiilor pot fi atacate la Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Hotărârile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, ca instanță de judecată, sunt definitive și irevocabile. Modificări (1), Respingeri de neconstituționalitate (2), Practică judiciară (4), Reviste (1)

Acesta este un fragment din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...