Art 19 Utilizarea Fondului de garantare | Lege 200/2006

Acesta este un fragment din Legea nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Utilizarea Fondului de garantare -
Art. 19.
- Puneri în aplicare (1), Jurisprudență

(1) Stabilirea cuantumului creanțelor salariale cuvenite salariaților și efectuarea plății acestora se realizează de agențiile teritoriale, la cererea scrisă a administratorului sau lichidatorului angajatorului în stare de insolvență.

(2) Agenția teritorială poate proceda la stabilirea cuantumului creanțelor salariale cuvenite salariaților și la efectuarea plății acestora și în baza cererii formulate de către salariații angajatorului în stare de insolvență sau de organizațiile legal constituite ce reprezintă interesele acestora.

(3) Cererile prevăzute la alin. (1) și (2) vor fi însoțite de documente care să ateste că împotriva angajatorului a fost pronunțată o hotărâre judecătorească definitivă de deschidere a procedurii insolvenței și a fost dispusă măsura ridicării totale sau parțiale a dreptului de administrare.

(4) Înainte de a se adresa agenției teritoriale, salariații sau organizațiile legal constituite ce reprezintă interesele acestora trebuie să notifice în scris administratorul sau lichidatorul angajatorului în stare de insolvență, în vederea efectuării demersurilor necesare pentru plata creanțelor salariale potrivit alin. (1). O copie a notificării se va atașa la cererea adresată agenției teritoriale, potrivit alin. (2). Jurisprudență

Acesta este un fragment din Legea nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 200/2006:
Art 9 Constituirea Fondului de garantare
Art 10 Gestionarea Fondului de garantare
Art 11 Gestionarea Fondului de garantare
Art 12 Gestionarea Fondului de garantare
Art 13 Utilizarea Fondului de garantare
Art 14 Utilizarea Fondului de garantare
Art 15 Utilizarea Fondului de garantare
Art 16 Utilizarea Fondului de garantare
Art 17 Utilizarea Fondului de garantare
Art 18 Utilizarea Fondului de garantare
Art 19 Utilizarea Fondului de garantare
Art 20 Utilizarea Fondului de garantare
Art 21 Utilizarea Fondului de garantare
Art 22 Utilizarea Fondului de garantare
Art 23 Sancțiuni
Art 24 Sancțiuni
Art 25 Sancțiuni
Art 26 Sancțiuni
Art 27 Sancțiuni
Art 28 Sancțiuni
Art 29 Dispoziții finale
;
se încarcă...