Art 13 Utilizarea Fondului de garantare | Lege 200/2006

Acesta este un fragment din Legea nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Utilizarea Fondului de garantare -
Art. 13.
-

(1) Din resursele Fondului de garantare se suportă, în limitele și în condițiile prevăzute în prezentul capitol, următoarele categorii de creanțe salariale:

a) salariile restante; Puneri în aplicare (1), Jurisprudență, Reviste (2)

b) compensațiile bănești restante, datorate de angajatori pentru concediul de odihnă neefectuat de salariați, dar numai pentru maximum un an de muncă; Puneri în aplicare (1)

c) plățile compensatorii restante, în cuantumul stabilit în contractul colectiv de muncă și/sau în contractul individual de muncă, în cazul încetării raporturilor de muncă; Puneri în aplicare (1), Jurisprudență, Reviste (2)

d) compensațiile restante pe care angajatorii au obligația de a le plăti, potrivit contractului colectiv de muncă și/sau contractului individual de muncă, în cazul accidentelor de muncă sau al bolilor profesionale; Puneri în aplicare (1), Reviste (2)

e) indemnizațiile restante, pe care angajatorii au obligația, potrivit legii, de a le plăti pe durata întreruperii temporare a activității. Puneri în aplicare (1), Reviste (2)

(2) Din Fondul de garantare nu se suportă contribuțiile sociale datorate de angajatorii în stare de insolvență. Puneri în aplicare (1)

Acesta este un fragment din Legea nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 200/2006:
Art 3 Dispoziții generale
Art 4 Dispoziții generale
Art 5 Constituirea Fondului de garantare
Art 6 Constituirea Fondului de garantare
Art 7 Constituirea Fondului de garantare
Art 8 Constituirea Fondului de garantare
Art 9 Constituirea Fondului de garantare
Art 10 Gestionarea Fondului de garantare
Art 11 Gestionarea Fondului de garantare
Art 12 Gestionarea Fondului de garantare
Art 13 Utilizarea Fondului de garantare
Art 14 Utilizarea Fondului de garantare
Art 15 Utilizarea Fondului de garantare
Art 16 Utilizarea Fondului de garantare
Art 17 Utilizarea Fondului de garantare
Art 18 Utilizarea Fondului de garantare
Art 19 Utilizarea Fondului de garantare
Art 20 Utilizarea Fondului de garantare
Art 21 Utilizarea Fondului de garantare
Art 22 Utilizarea Fondului de garantare
Art 23 Sancțiuni
Reviste:
Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Admitere sesizare. Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale ale angajatorului în insolvență
Considerații privind unele decizii pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la raporturile de muncă și de asigurări sociale în anul 2018
;
se încarcă...