Medierea în cazul unui litigiu civil pe rolul instanțelor de judecată | Lege 192/2006

Acesta este un fragment din Legea nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
SECȚIUNEA a 4 a Închiderea procedurii de mediereCAPITOLUL VI Dispoziții speciale privind medierea unor conflicte -
SECȚIUNEA 1 Dispoziții speciale privind conflictele de familie

CAPITOLUL V Procedura de mediere -
SECȚIUNEA a 5-a
Medierea în cazul unui litigiu civil pe rolul instanțelor de judecată Modificări (1)

Art. 61. - Modificări (1), Practică judiciară (3), Referințe în cărți (2)

(1) În cazul în care conflictul a fost dedus judecății, soluționarea acestuia prin mediere poate avea loc din inițiativa părților ori la recomandarea instanței, acceptată de părți, cu privire la drepturi asupra cărora părțile pot dispune potrivit legii. Medierea poate avea ca obiect soluționarea în tot sau în parte a litigiului. Practică judiciară (6), Reviste (1)

(2) La închiderea procedurii de mediere, mediatorul este obligat, în toate cazurile, să informeze în scris instanța de judecată dacă părțile au ajuns sau nu la o înțelegere în urma procesului de mediere.

Art. 62. - Practică judiciară (2), Referințe în cărți (1)

(1) Pentru desfășurarea procedurii de mediere, judecarea cauzelor civile de către instanțele judecătorești sau arbitrale va fi suspendată la cererea părților, în condițiile prevăzute de art. 242 alin. 1 pct. 1 din Codul de procedură civilă. Doctrină (1)

(2) Cursul termenului perimării este suspendat pe durata desfășurării procedurii de mediere, dar nu mai mult de 3 luni de la data semnării contractului de mediere.

(3) Cererea de repunere pe rol este scutită de taxa judiciară de timbru.

Art. 63. - Practică judiciară (26), Referințe în cărți (2), Hotărâri judecătorești

(1) În cazul în care conflictul a fost soluționat pe calea medierii, instanța va pronunța, la cererea părților, o hotărâre, potrivit dispozițiilor art. 271 din Codul de procedură civilă. Modificări (2), Practică judiciară (136), Doctrină (1), Caută hotărâri judecătorești

(2) Odată cu pronunțarea hotărârii, instanța va dispune, la cererea părții interesate, restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru învestirea acesteia. Modificări (2), Respingeri de neconstituționalitate (1), Practică judiciară (6), Doctrină (1), Caută hotărâri judecătorești

Acesta este un fragment din Legea nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...