Art 127 Competența facultativă | Codul de Procedură Civilă

Acesta este un fragment din Codul de procedură civilă din 2010. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  
CARTEA I Dispoziții generale - TITLUL III Competența instanțelor judecătorești - CAPITOLUL III Dispoziții speciale - Alegerea de competență -
Art 126 Alegerea de competență
CARTEA I Dispoziții generale - TITLUL III Competența instanțelor judecătorești - CAPITOLUL III Dispoziții speciale - Incidente privind arbitrajul -
Art 128 Incidente privind arbitrajul

CARTEA I Dispoziții generale - TITLUL III Competența instanțelor judecătorești - CAPITOLUL III Dispoziții speciale - Competența facultativă -
Art. 127. -
Jurisprudență (4), Practică judiciară (159), Reviste (7), Doctrină (3), Comentarii expert (1), Referințe în cărți (2)

(1) Dacă un judecător are calitatea de reclamant într-o cerere de competența instanței la care își desfășoară activitatea, va sesiza una dintre instanțele judecătorești de același grad aflate în circumscripția oricăreia dintre curțile de apel învecinate cu curtea de apel în a cărei circumscripție se află instanța la care își desfășoară activitatea. Modificări (1), Admiteri de neconstituționaliate parțială sau cu rezervă de interpretare (1), Admis recurs în interesul legii (1), Jurisprudență (4), Practică judiciară (148), Reviste (7)

(2) În cazul în care cererea se introduce împotriva unui judecător care își desfășoară activitatea la instanța competentă să judece cauza, reclamantul poate sesiza una dintre instanțele judecătorești de același grad aflate în circumscripția oricăreia dintre curțile de apel învecinate cu curtea de apel în a cărei circumscripție se află instanța care ar fi fost competentă, potrivit legii. Modificări (1), Admiteri de neconstituționaliate parțială sau cu rezervă de interpretare (1), Practică judiciară (17), Reviste (4)

(3) Dispozițiile alin. (1) și (2) se aplică în mod corespunzător și în cazul procurorilor, asistenților judiciari și grefierilor. Admis recurs în interesul legii (1), Jurisprudență (2), Practică judiciară (101), Reviste (6)

Acesta este un fragment din Codul de procedură civilă din 2010. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...