Art 4 | Lege 29/1990

Acesta este un fragment din Legea contenciosului administrativ nr. 29/1990 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Art. 4. - Admiteri de neconstituționaliate parțială sau cu rezervă de interpretare (1), Jurisprudență

Actele administrative jurisdicționale - cu excepția celor prevăzute la art. 3 și a celor din domeniul contravențiilor - pot fi atacate cu recurs, după epuizarea căilor administrativ-jurisdicționale, în termen de 15 zile de la comunicare, la secția de contencios administrativ a Curții Supreme de Justiție. Doctrină (1)

Hotărîrea curții este definitivă. Jurisprudență

Acesta este un fragment din Legea contenciosului administrativ nr. 29/1990 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Doctrină:

Drept administrativ, Vol II, ediția 4
    Ca urmare arevizuirii constituționale din anul 2003, prin care afost consacrat expres caracterul facultativ și gratuit al jurisdicțiilor speciale administrative, în doctrină s-a susținut întemeiat că interpretarea art. 4 alin. (1) din Legea nr. 29/1990 nu mai prezenta importanță pentru viitor, deoarece textul trebuia considerat abrogat. S-a susținut astfel că, indiferent dacă art. 4 alin. (1) din Legea nr. 29/1990 ar fi fost interpretat ca referindu-se la curtea de apel sau la Înalta Curte de Casație și Justiție, ne-am fi aflat, din perspectiva competenței materiale, în prezența unei alte instanțe decât tribunalul. Ar fi depins exclusiv de voința părții (care urma să aleagă între aparcurge sau nu procedura administrativă jurisdicțională) determinarea competenței materiale aprimei instanțe, ceea ce ar fi fost inacceptabil, în condițiile regulilor imperative ale Codului de procedură civilă, de la acea vreme. Actul modificat era însăși Constituția, apreciindu-se că nu era rolul Legii fundamentale să modifice expres direct normele infraconstituționale care ar fi putut fi indirect influențate, acest lucru revenind fie expres legiuitorului, fie interpretului, în procesul de aplicare adreptului (C.-L. Popescu, loc. cit., în Dreptul nr. 5/2004, p. 96 și urm.). [ Mai mult... ] 

Pot fi de interes:

Lege 29/1990:
Art 1
Art 2
Art 3
Art 4
Art 5
Art 6
Art 7
Art 8
Art 9
Art 10
Art 11
Art 12
Art 13
Art 14
Doctrină:
Drept administrativ, Vol II, ediția 4
Admiteri de neconstituționaliate parțială sau cu rezervă de interpretare:
Decizia nr. 34/1993 cu privire la constituționalitatea art. 20 alin. 2 și art. 22 alin. 2 din Legea privind accizele la produsele din import și din țară, precum și impozitul la țițeiul din producția internă și gazele naturale
;
se încarcă...