Guvernul României

Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind călătoriile reciproce ale cetățenilor din 29.08.1991

Modificări (1), Referințe (1)

Text publicat în M.Of. al României.

În vigoare de la 11 octombrie 1991 până la 30 august 2001, fiind abrogat și înlocuit prin Acord 2001.

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

sau autentifică-te

  •  

Avînd în vedere Declarația de independență a Republicii Moldova,

ținînd seama de hotărîrea guvernelor României și Republicii Moldova de a stabili relații diplomatice la nivel de ambasadă,

în dorința facilitării călătoriilor reciproce între România și Republica Moldova,

guvernele României și Republicii Moldova au convenit următoarele:

ARTICOLUL 1

Începînd cu data semnării prezentului acord, cetățenii unei părți contractante pot intra și ieși de pe teritoriul celeilalte părți contractante, prin toate punctele de frontieră destinate traficului internațional sau micului trafic de călători, fără nici un fel de restricții, pe baza buletinelor de identitate sau a altor acte eliberate de autoritățile competente din cele două țări.

ARTICOLUL 2

Pentru punerea în aplicare a prezentului acord, autoritățile competente ale celor două părți contractante vor proceda imediat la schimbul modelelor de documente prevăzute la art. 1 al acestui acord.

Prezentul acord a fost încheiat în două exemplare originale în limba română, ambele texte avînd aceeași valoare.

București, 29 august 1991.

Pentru Guvernul României Pentru Guvernul Republicii Moldova
Adrian Năstase Nicolae Țiu

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...