Guvernul României

Hotărârea nr. 233/1991 pentru modificarea și completarea articolului 1 din Hotărîrea Guvernului nr. 1065 din 5 octombrie 1990

Modificări (1)

Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 76 din 12 aprilie 1991.

În vigoare de la 12 aprilie 1991 până la 06 iulie 1994, fiind abrogat prin Lege 44/1994.

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Guvernul României h o t ă r ă ș t e:

Articol unic. -

Articolul 1 din Hotărîrea Guvernului nr. 1.065 din 5 octombrie 1990 se modifică și se completează, avînd următorul cuprins:

"

Art. 1. -

Invalizii de război încadrați în grade de invaliditate, marii mutilați, precum și veteranii de război decorați cu ordinele sau medaliile "Mihai Viteazul", "Steaua României", "Coroana României", "Virtutea Militară", "Virtutea Aeronautică", "Bărbăție și Credință", "Meritul Sanitar", "Crucea de Război", "Serviciul Credincios cu Spade" și "Virtutea Maritimă", precum și văduvele de război pensionare de urmași au dreptul în cursul unui an calendaristic la 12 călătorii gratuite pe calea ferată dus și întors.

Ceilalți veterani de război au dreptul la reducerea tarifului de transport cu 50% pentru un număr de 6 călătorii dus-întors pe an.

De asemenea, categoriile de mai sus au dreptul la gratuități pe mijloacele de transport în comun din mediul urban (metrou, autobuz, troleibuz, tramvai)."

PRIM-MINISTRU
PETRE ROMAN

București, 29 martie 1991.

Nr. 233.

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...