Prevederi generale privind gazul petrolier lichefiat (GPL), gazul natural comprimat pentru vehicule (GNCV) și gazul natural lichefiat (GNL) | Lege 351/2004

Acesta este un fragment din Legea gazelor nr. 351/2004 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

CAPITOLUL X Prevederi generale privind gazul petrolier lichefiat (GPL), gazul natural comprimat pentru vehicule (GNCV) și gazul natural lichefiat (GNL)

Art. 74. -

Reglementările tehnice și comerciale cu privire la stocarea, distribuția și utilizarea GPL sunt elaborate de ANRGN cu consultarea persoanelor juridice interesate. Modificări (1)

Art. 75. -

(1) Reglementările tehnice și comerciale privind tratarea și comprimarea gazelor naturale pentru producerea GNCV, precum și cele privind stocarea acestora în recipientele din stațiile de umplere sunt elaborate de ANRGN cu consultarea agenților economici interesați. Modificări (1)

(2) În scopul realizării cadrului general de reglementare pentru producerea, stocarea, livrarea și utilizarea GNCV, ANRGN, în colaborare cu Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat și Registrul Auto Român, elaborează Codul tehnic al GNCV. Modificări (1)

Art. 76. -

Cadrul general de reglementare privind GNL este elaborat de ANRGN prin Codul tehnic al GNL. Modificări (1)

Art. 77. -

Agenții economici și/sau persoanele fizice care doresc să desfășoare activități de proiectare, execuție și exploatare în domeniul GNL, GNCV (tratare, comprimare și stocare în recipientele din stațiile de umplere), GPL (producere, stocare și distribuție) trebuie să dețină autorizații/licențe emise de ANRGN în baza unor regulamente specifice. Modificări (1)

Art. 78. -

Desfășurarea de către agenții economici a activităților comerciale în legătură cu GNL, GNCV și GPL se realizează în baza licențelor emise de ANRGN conform regulamentelor specifice. Modificări (1)

Acesta este un fragment din Legea gazelor nr. 351/2004 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 351/2004:
Dispoziții generale
Politici în domeniul gazelor naturale
Autoritatea de reglementare
Prevederi generale privind producția, transportul, tranzitul, distribuția, înmagazinarea subterană și furnizarea gazelor naturale
Autorizații și licențe
Atestarea în sectorul gazelor naturale
Acces și refuz de acces
Magistrale directe
Obligațiile ce decurg din prestarea serviciului public
Prevederi generale privind gazul petrolier lichefiat (GPL), gazul natural comprimat pentru vehicule (GNCV) și gazul natural lichefiat (GNL)
Concesionarea și regimul drepturilor asupra proprietății altuia
Interdicții
Prețuri și tarife
Infracțiuni și contravenții
Dispoziții tranzitorii și finale
;
se încarcă...