Guvernul României

Ordonanța de urgență nr. 71/2004 privind acordarea unor facilități familiilor de pensionari

Modificări (2), Puneri în aplicare (1), Respingeri de neconstituționalitate (1), Referințe (3)

Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 897 din 01 octombrie 2004.

În vigoare de la 01 octombrie 2004

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Având în vedere necesitatea adoptării rapide a unui cadru juridic care să permită familiilor de pensionari să utilizeze în întregime facilitățile de transport pe calea ferată,

în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituție, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta ordonanță de urgență.

Art. 1. -

Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, precum și alte categorii de pensionari care beneficiază de 6 călătorii simple la transportul pe calea ferată, potrivit legii, pot utiliza pentru efectuarea transportului atât trenuri personale, trenuri accelerate, cât și trenuri rapide.

Art. 2. -

De facilitățile de transport pe calea ferată prevăzute la art. 1 beneficiază și soțul sau soția, după caz, cu încadrare în numărul total de călătorii la care are dreptul titularul.

Art. 3. -

În termen de 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentei ordonanțe de urgență, Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului și Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei vor supune aprobării Guvernului normele metodologice de aplicare și decontare pentru aceste facilități.

Art. 4. - Modificări (1)

(1) Începând cu anul 2005 se acordă produse alimentare familiilor de pensionari, în cazul în care nu s-au utilizat tichetele de călătorie pe calea ferată la care au dreptul. Referințe (1)

(2) Prin hotărâre a Guvernului se va aproba modalitatea de compensare în produse alimentare a tichetelor de călătorie pe calea ferată neutilizate.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemnează:
p. Ministrul transporturilor, construcțiilor și turismului,
Ileana Tureanu,
secretar de stat
Ministrul muncii, solidarității sociale și familiei,
Dan Mircea Popescu
p. Ministrul finanțelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

București, 23 septembrie 2004.

Nr. 71.

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...