Banca Națională a României - BNR

Circulara nr. 37/2014 privind lansarea în circuitul numismatic a unei monede din argint dedicate aniversării a 100 de ani de la nașterea lui Eugen Drăguțescu

Modificări (...)

Text publicat în M.Of. al României.

În vigoare de la 14 noiembrie 2014

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Art. 1. -

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 10 noiembrie 2014, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la nașterea lui Eugen Drăguțescu.

Art. 2. -

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

Valoare nominală 10 lei

Metal argint

Titlu 999‰

Formă rotundă

Diametru 37 mm

Greutate 31,103 g

Calitate proof

Cant zimțat

Aversul monedei redă un desen al artistului plastic Eugen Drăguțescu, valoarea nominală "10 LEI", inscripția "ROMANIA", stema României și anul de emisiune "2014".

Reversul monedei prezintă portretul, numele, semnătura lui Eugen Drăguțescu și anii între care a trăit "1914", "1993".

Art. 3. -

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Art. 4. -

Monedele din argint dedicate aniversării a 100 de ani de la nașterea lui Eugen Drăguțescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Art. 5. -

Punerea în circulație, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Președintele Consiliului de administrație al Băncii Naționale a României,
Mugur Constantin Isărescu

București, 4 noiembrie 2014.

Nr. 37.

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...