Cumpără forma actualizată
  •  

§1. Calitatea apelor uzate brute

Art. 13. -

Pentru încercarea la uscat a instalațiilor de tratare a apelor uzate, afluentul trebuie să fie constituit din ape uzate de dată recentă, compuse din materii fecale, urină, hârtie igienică și ape de spălare, la care au fost adăugate, în scopul încercării, nămoluri de epurare primară, necesare pentru a realiza concentrația materiilor solide în suspensie totale, care să fie corespunzătoare numărului de persoane și încărcării hidraulice la care instalația urmează să fie certificată. Încercarea trebuie să ia în considerare tipul sistemului (de exemplu: toalete cu aspirație sau toalete gravitaționale) și orice fel de ape sau ape gri care ar putea să fie adăugate apelor uzate pentru spălare înainte de tratare. În orice caz, concentrația materiilor solide în suspensie totale trebuie să nu fie mai mică de 500 mg/l.

Art. 14. -

În cazul instalațiilor de tratare a apelor uzate încercate la bordul navei, afluentul poate consta în apele uzate generate în condiții normale de operare. În orice caz, concentrația medie a totalului solidelor în suspensie a afluentului ar trebui să nu fie mai mică de 500 mg/l.

Art. 15. -

Afluentul trebuie să fie evaluat fără a se ține cont de lichidele de retur, apa de spălare sau lichidele de recirculare și altele asemenea, care pot fi produse de instalația de tratare a apelor uzate.

Acesta este un fragment din Ordinul nr. 1186/2014 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor anexei IV revizuite la MARPOL 73/78, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, construcțiilor și turismului nr. 1.070/2006. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...