Art. 8. -

(1) Se înființează Ministerul Economiei și Comerțului prin reorganizarea Ministerului Industriei și Resurselor, precum și prin preluarea activității Departamentului de Politici Economice și a activității Departamentului de Comerț Exterior din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, departamente care se desființează.

(2) Ministerul Economiei și Comerțului preia activitățile privind mediul de afaceri de la Ministerul Dezvoltării și Prognozei, care își încetează activitatea.

(3) În subordinea Ministerului Economiei și Comerțului funcționează Agenția Română pentru Conservarea Energiei și Centrul Român de Comerț Exterior, unități finanțate din venituri proprii și subvenții de la bugetul de stat.

(4) Prin bugetul Ministerului Economiei și Comerțului se asigură finanțarea Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

(5) Ministrul delegat pentru comerț conduce activitățile din domeniul pentru care a fost învestit prin hotărâre a Parlamentului.

(6) Ministrul economiei și comerțului împreună cu ministrul delegat pentru comerț elaborează, semnează și susțin în Guvern proiectele de acte normative din domeniul comerțului.

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 64/2003 pentru stabilirea unor măsuri privind înființarea, organizarea, reorganizarea sau funcționarea unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, a ministerelor, a altor organe de specialitate ale administrației publice centrale și a unor instituții publice. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță de urgență 64/2003:
Art 1
Art 2
Art 3
Art 4
Art 5
Art 6
Art 7
Art 8
Art 9
Art 10
Art 11
Art 12
Art 13
Art 14
Art 15
Art 16
Art 17
Art 18
;
se încarcă...