Art. 7. -

(1) Se înființează Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei prin reorganizarea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și prin preluarea activității Departamentului de Politici Sociale din aparatul de lucru al Guvernului, departament care se desființează, precum și a activității de asistență familială din cadrul Ministerului Sănătății și Familiei.

(2) În subordinea Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei se organizează și funcționează:

a) Agenția Națională pentru Protecția Familiei, organ de specialitate înființat prin Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie;

b) Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție, organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică;

c) Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Handicap, organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică.

(3) Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Handicap își mențin structura funcțiilor.

(4) Fondurile alocate de la bugetul de stat Consiliului Economic și Social se asigură prin bugetul Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei.

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 64/2003 pentru stabilirea unor măsuri privind înființarea, organizarea, reorganizarea sau funcționarea unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, a ministerelor, a altor organe de specialitate ale administrației publice centrale și a unor instituții publice. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță de urgență 64/2003:
Art 1
Art 2
Art 3
Art 4
Art 5
Art 6
Art 7
Art 8
Art 9
Art 10
Art 11
Art 12
Art 13
Art 14
Art 15
Art 16
Art 17
;
se încarcă...