Art. 5. -

(1) Se înființează Ministerul Administrației și Internelor prin comasarea Ministerului de Interne și a Ministerului Administrației Publice, precum și prin preluarea activității privind parcurile industriale și zonele defavorizate de la Ministerul Dezvoltării și Prognozei.

(2) În subordinea Ministerului Administrației și Internelor funcționează Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Oficiul Național de Cadastru, Geodezie și Cartografie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Național pentru Evidența Persoanelor, Direcția Generală de Pașapoarte, Autoritatea pentru urmărirea aplicării unitare a Legii nr. 10/2001 și Institutul Național de Administrație.

(3) Ministrul administrației și internelor conduce Comisia centrală de evacuare, constituită potrivit prevederilor art. 31 din Legea protecției civile nr. 106/1996, cu modificările și completările ulterioare.

(4) Secretariatul tehnic al Comisiei guvernamentale de apărare împotriva dezastrelor funcționează în cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

(5) Ministrul delegat pentru administrația publică conduce activitățile din domeniul pentru care a fost învestit prin Hotărârea Parlamentului nr. 16/2003 privind modificarea structurii și componenței Guvernului.

(6) Ministrul administrației și internelor împreună cu ministrul delegat pentru administrația publică elaborează, semnează și susțin în Guvern proiectele de acte normative din domeniul administrației publice.

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 64/2003 pentru stabilirea unor măsuri privind înființarea, organizarea, reorganizarea sau funcționarea unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, a ministerelor, a altor organe de specialitate ale administrației publice centrale și a unor instituții publice. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță de urgență 64/2003:
Art 1
Art 2
Art 3
Art 4
Art 5
Art 6
Art 7
Art 8
Art 9
Art 10
Art 11
Art 12
Art 13
Art 14
Art 15
;
se încarcă...