Art. 2. -

(1) În cadrul aparatului de lucru al Guvernului funcționează:

a) aparatul de lucru al primului-ministru;

b) Secretariatul General al Guvernului;

c) Departamentul pentru Relația cu Parlamentul, condus de ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul, care se înființează, se organizează și funcționează ca structură cu personalitate juridică, în aparatul de lucru al Guvernului, finanțat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin preluarea activității Ministerului pentru Relația cu Parlamentul, care se desființează. Ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul are calitatea de ordonator terțiar de credite;

d) Departamentul pentru Analiză Instituțională și Socială, structură fără personalitate juridică, în subordinea primului-ministru;

e) Departamentul pentru Relații Interetnice, care se înființează ca structură fără personalitate juridică, în subordinea primului-ministru și în coordonarea ministrului pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, prin preluarea activității privind minoritățile naționale de la fostul Minister al Informațiilor Publice;

f) Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, care se înființează ca structură fără personalitate juridică, în subordinea primului-ministru, prin preluarea activității privind românii de pretutindeni de la fostul Minister al Informațiilor Publice;

g) Departamentul Purtătorului de Cuvânt al Guvernului și Relații cu Presa, care se înființează ca structură fără personalitate juridică, în subordinea primului-ministru, prin preluarea activității purtătorului de cuvânt al Guvernului și a celei privind relațiile cu presa de la fostul Minister al Informațiilor Publice.

(2) În cadrul aparatului de lucru al primului-ministru se organizează și funcționează compartimentul pentru monitorizarea marilor programe de interes național cuprinse în Programul de guvernare.

(3) În structura Secretariatului General al Guvernului funcționează Oficiul pentru problemele romilor, care se înființează ca structură fără personalitate juridică, prin preluarea activității pentru romi de la fostul Minister al Informațiilor Publice.

(4) Centrul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, înființat prin Legea nr. 150/1998 privind acordarea de sprijin comunităților românești de pretutindeni ca instituție publică cu personalitate juridică, trece din subordinea fostului Minister al Educației și Cercetării în subordinea Secretariatului General al Guvernului.

(5) Organizarea și funcționarea structurilor prevăzute la alin. (1) se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Acesta este un fragment din Ordonanța de urgență nr. 64/2003 pentru stabilirea unor măsuri privind înființarea, organizarea, reorganizarea sau funcționarea unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, a ministerelor, a altor organe de specialitate ale administrației publice centrale și a unor instituții publice. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Ordonanță de urgență 64/2003:
Art 1
Art 2
Art 3
Art 4
Art 5
Art 6
Art 7
Art 8
Art 9
Art 10
Art 11
Art 12
;
se încarcă...