Ministerul Sănătății - MS

Ordinul nr. 1158/2012 privind înființarea Registrului național al donatorilor de organe, țesuturi și celule

Modificări (...)

Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 847 din 14 decembrie 2012.

În vigoare de la 14 decembrie 2012

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Nr. 1.158/3.793/C

Ministerul Sănătății

Ministerul Justiției

Având în vedere prevederile art. 147 pct. 5 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare,

în temeiul art. 7 alin. (4) și art. 11 din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 13 din Hotărârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției, cu modificările și completările ulterioare,

ministrul sănătății și ministrul justiției emit următorul ordin:

Art. 1. -

La nivelul Ministerului Sănătății se înființează Registrul național al donatorilor de organe, țesuturi și celule, denumit în continuare R.N.D., care se organizează și funcționează conform normelor metodologice prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. -

Datele din R.N.D. sunt centralizate pe suport electronic la nivelul Ministerului Sănătății, prin Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Art. 3. -

R.N.D. are drept scop crearea unei baze de date pentru gestionarea informațiilor în scopul realizării transplantului de organe, țesuturi și celule, cu respectarea voinței și drepturilor persoanelor care în timpul vieții consimt la donarea acestora post-mortem, în scop terapeutic.

Art. 4. -

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sănătății,
Raed Arafat
Ministrul justiției,
Mona Maria Pivniceru

ANEXĂ

NORME METODOLOGICE
privind organizarea și funcționarea Registrului național al donatorilor de organe, țesuturi și celule

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...