CAPITOLUL III Reguli speciale privind prelucrarea datelor cu caracter personal - Prelucrarea unor categorii speciale de date -
← Art 7
CAPITOLUL III Reguli speciale privind prelucrarea datelor cu caracter personal - Prelucrarea datelor cu caracter personal privind starea de sănătate -
Art 9 →

Art. 8. - Jurisprudență (1), Practică judiciară (2), Reviste (6)

(1) Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcție de identificare de aplicabilitate generală poate fi efectuată numai dacă: Practică judiciară (2), Reviste (3)

a) persoana vizată și-a dat în mod expres consimțământul; sau Practică judiciară (2), Reviste (1), Doctrină (1)

b) prelucrarea este prevăzută în mod expres de o dispoziție legală. Doctrină (1)

(2) Autoritatea de supraveghere poate stabili și alte cazuri în care se poate efectua prelucrarea datelor prevăzute la alin. (1), numai cu condiția instituirii unor garanții adecvate pentru respectarea drepturilor persoanelor vizate. Jurisprudență (1), Reviste (2)

Acesta este un fragment din Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...