Legestart nr. 6/2019

Achitarea contravențiilor: plata a numai jumătate din amendă în cel mult 15 zile
de Eugen Staicu

03 iunie 2019

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Reglementarea, în regim derogatoriu, se aplică în mai multe domenii care prevăd sancțiuni contravenționale.

Derogarea semnalată a fost dată prin Legea nr. 109/2019 privind modificarea și completarea unor acte normative în domeniul comunicațiilor electronice, serviciilor poștale și supravegherii pieței echipamentelor, act normativ publicat în Monitorul Oficial nr. 418 din 28 mai 2019.

Dispoziția reglementată prevede posibilitatea achitării, de către contravenient, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii, jumătate din cuantumul amenzii aplicate, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

Reglementarea derogă de la O.G. nr. 2/2001 privind contravențiile și de la Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, pentru anumite contravenții din următoarele acte normative.

- Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, publicată în Monitorul Oficial nr. 246/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 160/2008, cu modificările și completările ulterioare, în cazul sancțiunilor aplicate pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la alin. (1) lit. c) și d), constând în:

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...