Art 7 Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii | Lege 317/2004

Acesta este un fragment din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

Organizarea Consiliului Superior al Magistraturii - Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii -
Art. 7. -

(1) Membrii Consiliului Superior al Magistraturii se aleg din rândul judecătorilor și procurorilor numiți de Președintele României. Modificări (1), Jurisprudență, Reviste (1)

(2) Judecătorii și procurorii își pot susține candidaturile depuse pentru alegerea ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii în fața colectivelor de judecători și procurori. Candidaturile judecătorilor și procurorilor pot fi susținute de colectivele de judecători și procurori, precum și de asociațiile profesionale ale acestora. Modificări (1), Jurisprudență, Reviste (1)

(3) Perioada în care pot fi depuse candidaturile se stabilește de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, și pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii. Jurisprudență

(4) Candidaturile se depun la Colegiul de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție, la Colegiul de conducere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la Colegiul de conducere al Direcției Naționale Anticorupție sau la colegiile de conducere ale curților de apel ori ale parchetelor de pe lângă acestea, însoțite de: Modificări (1), Reviste (1)

a) curriculum vitae;

b) un proiect privind principalele obiective pe care le vor urmări judecătorii sau procurorii în cazul alegerii în Consiliul Superior al Magistraturii, precum și, după caz, documentele de susținere a candidaturii;

c) o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 și nici nu au colaborat cu acestea; Modificări (1)

d) o declarație autentică, pe propria răspundere, potrivit legii penale, din care să rezulte că nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații; Modificări (1)

e) o declarație de interese actualizată. Modificări (1)

(5) Nu pot fi aleși membri ai Consiliului Superior al Magistraturii judecătorii și procurorii care au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea ori cei care au un interes personal ce influențează sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate și imparțialitate a atribuțiilor prevăzute de lege. Modificări (1), Jurisprudență

(6) Colegiile de conducere ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție, ale curților de apel și ale parchetelor de pe lângă acestea verifică îndeplinirea condițiilor prevăzute la alin. (1) - (5) de către judecătorii și procurorii care și-au depus candidaturile. Modificări (1), Reviste (1)

Acesta este un fragment din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Lege 317/2004:
Art 1 Dispoziții generale
Art 2 Dispoziții generale
Art 3 Structura Consiliului Superior al Magistraturii
Art 4 Structura Consiliului Superior al Magistraturii
Art 5 Structura Consiliului Superior al Magistraturii
Art 6 Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
Art 7 Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
Art 8 Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
Art 9 Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
Art 10 Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
Art 11 Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
Art 12 Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
Art 13 Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
Art 14 Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
Art 15 Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
Art 16 Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
Art 17 Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
Reviste:
Revista Curierul Judiciar nr. 5/2018
;
se încarcă...