Art 3 Dispoziții generale | Lege 62/2011

Acesta este un fragment din Legea dialogului social nr. 62/2011 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
sau autentifică-te
  •  

Organizațiile sindicale - Dispoziții generale -
Art. 3. -
Practică judiciară (2), Reviste (1), Referințe în cărți (1)

(1) Persoanele încadrate cu contract individual de muncă, funcționarii publici și funcționarii publici cu statut special în condițiile legii, membrii cooperatori și agricultorii încadrați în muncă au dreptul, fără nicio îngrădire sau autorizare prealabilă, să constituie și/sau să adere la un sindicat. Reviste (1), Doctrină (1)

(2) Pentru constituirea unui sindicat este necesar un număr de cel puțin 15 angajați din aceeași unitate. Respingeri de neconstituționalitate (1), Practică judiciară (1), Reviste (3), Doctrină (1)

(3) Nicio persoană nu poate fi constrânsă să facă sau să nu facă parte, să se retragă sau să nu se retragă dintr-o organizație sindicală. Practică judiciară (1), Doctrină (1)

(4) O persoană poate face parte, în același timp, numai dintr-o singură organizație sindicală la același angajator. Practică judiciară (1)

(5) Salariații minori, de la împlinirea vârstei de 16 ani, pot fi membri ai unei organizații sindicale, fără a fi necesară încuviințarea prealabilă a reprezentanților lor legali.

Mergi la:
Art 1 Dispoziții generale
Art 2 Dispoziții generale
Art 3 Dispoziții generale
Art 4 Dispoziții generale
Art 5 Statutele organizațiilor sindicale
Art 6 Statutele organizațiilor sindicale
Art 7 Statutele organizațiilor sindicale
Art 8 Conducerea organizațiilor sindicale
Art 9 Conducerea organizațiilor sindicale
Art 10 Conducerea organizațiilor sindicale
Art 11 Conducerea organizațiilor sindicale
Art 12 Conducerea organizațiilor sindicale
Art 13 Conducerea organizațiilor sindicale

Acesta este un fragment din Legea dialogului social nr. 62/2011 . Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

;
se încarcă...