Prietenii Fiscalitatii nr. 53/2018

Prietenii Fiscalității nr. 53/2018
de

31 decembrie 2018

În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă
  •  

Capitolu I - Ultimele reglementări normative în domeniul financiar-contabil pe înțelesul tuturor. Acte normative publicate în săptămâna anterioară - scadențe fiscale

Capitolu II - Întrebarea săptămânii - opinia specialistului.

Capitolu III - Praxis în taxe și impozite - raționamentul expertului

Capitolu IV - Excelență în fiscalitate. Spețe numai pentru specialiști.

Capitolu V - Recomandarea zilei

Capitolu VI - Contabilitate la zi - o cenușăreasă a regimului modern

Capitolu VII - Actualități fiscale

Capitolu VIII - Echipa din redacție. Abonamente și prețuri.

Capitolu I - Ultimele reglementări normative în domeniul financiar-contabil pe înțelesul tuturor. Acte normative publicate în săptămâna anterioară - scadențe fiscale

În ultima perioadă, au fost publicate următoarele acte normative cu incidență în domeniul financiar contabil:

1) OUG nr. 114 din 28 Decembrie 2018 publicată în Monitorul Oficial nr. 1116 din 29 decembrie 2018 - Ordonanță de urgență privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene

2) OMFP nr. 3893/2018 publicat în Monitorul oficial nr. 1105 din 27.12.2018 - Ordin privind deschiderea contului unic pentru achitarea amenzilor contravenționale potrivit prevederilor Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale.

Noutățile și modificările aduse de aceste acte normative sunt:

1. OUG nr. 114/2018 este un act normativ foarte vast și aduce multiple proiecte în domeniul economic, dar și multe modificări în domeniul fiscal. Vom parcurge punctual modificările din domeniul economic și vom analiza mai atent modicările fiscale.

În domeniul economic, sunt propuse măsuri de dezvoltare a unor sectoare de activitate. Să le urmărim.

2. Se înființează Fondul de Dezvoltare și Investiții, fără personalitate juridică, gestionat de comisia națională de strategie și prognoză. Fondul este în limita a 10 miliarde de euro, finanțat prin împrumuturile date de Trezoreria statului, când aceasta are excedent.

Fondul finanțează proiecte de investiții ale unităților administrativ teritoriale, în domeniile sănătate, educație, apă-canalizare, rețele de energie electrică și gaze, transporturi, salubrizare.

3. Se înființează Programul de finanțare pentru "Programul stațiuni balneare". Acesta este finanțat integral din bugetul secretariatului general al Guvernului, prin bugetul comisiei naționale de strategie și prognoză. Programul reprezintă un program de ajutor de stat pentru proiecte din stațiuni balneare.

Prin schema de minimis, se acordă un ajutor de stat în procent de 50% din valoarea investiției, iar finanțarea din buget este de până la 200.000 euro.

..........


În versiunea gratuită textul este afișat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

;
se încarcă...